Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Seksueel gezond

Planmatig bevorderen van seksuele gezondheid en seksueel welzijn

Paperback Nederlands 2023 9789046908723
Verkooppositie 4686Hoogste positie: 4686
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Seksuele gezondheid is een belangrijk onderdeel van ieders mentale en fysieke welzijn. Professionals in zorg en welzijn kunnen hieraan bijdragen door niet alleen problemen en vragen van mensen rondom seksualiteit te signaleren en bespreekbaar te maken, maar juist ook door een verandering in de seksuele gezondheid teweeg te brengen.

De nieuwe uitgave Seksueel gezond is daarbij een handreiking. Met dit boek krijgen (aankomende) professionals inzicht in de thematiek en context van het seksuele gezondheidsveld. Het biedt bovendien praktische aanwijzingen om verandertrajecten te organiseren en verandering te realiseren, zowel bij cliënten als binnen organisaties.

Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat dieper in op het domein van bevordering van seksuele gezondheid. Er is aandacht voor maatschappelijke trends door de jaren heen, zoals het toenemende belang van sociale media. Ook ethische kwesties, preventie en de organisatie van de seksuele gezondheidszorg komen aan bod. Het tweede deel van het boek is gericht op het verkrijgen van vaardigheden die nodig zijn om verandering in de seksuele gezondheid gestalte te geven. Met aansprekende praktijkcasussen worden onderwerpen behandeld: van probleemsignalering en oplossingsrichtingen kiezen tot het maken van een plan van aanpak met een duurzaam karakter.

Elk hoofdstuk is gekoppeld aan een online toolbox met reflectieopdrachten, verdiepende literatuur, interviews en video’s. Hiermee kan de (aankomende) professional direct aan de slag om een verandering op gebied van seksuele gezondheid in gang te zetten.

Seksueel gezond is geschreven voor studenten van de opleidingen Social Work, Verpleegkunde, Toegepaste Psychologie en (Ortho)pedagogiek. Het is ook geschikt voor studenten van andere associate degrees of hbo-opleidingen in zorg en welzijn en de master Gezondheidswetenschappen. Daarnaast kan het een aanvulling zijn op lerarenopleidingen. Tot slot sluit het boek goed aan bij praktijkopleidingen en cursussen van organisaties zoals de RINO Groep, Rutgers expertisecentrum seksualiteit en de beroepsvereniging NVVS.

Specificaties

ISBN13:9789046908723
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:291
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:19-5-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Seksueel gezond