Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Gespreid bedje of een spijkerbed?

Over opvolgers in familiebedrijven

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2010 9789047097792
Verkooppositie 2257Hoogste positie: 364
Direct te downloaden

Samenvatting

In familiebedrijven is doorgaans veel te doen over de opvolging. De nieuwe generatie heeft zelden het gevoel dat ze in een gespreid bedje terechtkomt. In dit boek laten experts en opvolgers zien hoe dat komt en wat belangrijke stappen in het proces zijn: eerst het bedrijf in, en vervolgens naar een leidinggevende positie, maar ook de stap naar overname van het eigendom.

Welke problemen en twijfels duiken op, en hoe kunnen opvolgers de uitdagingen aanpakken? Wat doen ze als ze een zak geld krijgen aangeboden? Acht portretten van verschillende opvolgers laten zien dat zij elk een uniek verhaal hebben, in hun eigen bedrijf met hun eigen familie. Deze acht portretten laten zien dat het opvolgingsproces soms een spijkerbed blijkt. Een door de auteurs breed opgezet onderzoek onder opvolgers ondersteunt de verhalen met feiten en cijfers.

Specificaties

ISBN13:9789047097792
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:183
Druk:1
Verschijningsdatum:29-11-2011
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Gespreid bedje of spijkerbed?
Erik de Vries | 19 maart 2010
De openingszin van het boek Gespreid bedje of spijkerbed? - als we het voorwoord van Gerrit Zalm niet meetellen - luidt: ‘Als opvolger in het familiebedrijf kun je het nooit goed doen.’ Een fijne binnenkomer voor alle opvolgers die net beginnen met lezen. Wat de auteurs Roberto Flören en Jacqueline van Zwol met deze prikkelende openingszin willen duidelijk maken, is dat deze ‘volgende generatie’, de opvolgers in familiebedrijven dus, meer dan andere ondernemers gebukt gaan onder het hardnekkige vooroordeel dat het succes ze is komen aanwaaien.
Lees verder

Lezersrecensies

3.0 van de 5
1 stem
0
0
1
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Jacqueline van Zwol: ‘In de VS is familiebedrijf een aanbeveling, het straalt vertrouwen en continuïteit uit’
Erik de Vries 13 april 2010 De buitenwacht beziet de zonen en dochters die als vanzelfsprekend carriere lijken te maken binnen het familiebedrijf vaak met enige jaloezie. Dit beeld behoeft correctie, merkten onderzoekers Jacqueline van Zwol en Roberto Flören. De familieband zorgt met name bij de generatie ‘opvolgers’ voor extra druk. In hun boek Gespreid bedje of spijkerbed? beschrijven zij uitgebreid alle mogelijke problemen waar opvolgers in familiebedrijven mee kunnen worden geconfronteerd. En laten ze veel opvolgers daarover aan het woord. En passant rekenen ze af met het clichébeeld dat bestaat over een luie en zakkenvullende ‘derde generatie’. M&L sprak met Jacqueline van Zwol.

Over Jacqueline van Zwol

Jacqueline van Zwol begeleidt familiebedrijven bij het vormgeven van het eigenaarschap. In het boek Goed eigenaarschap schetst ze overzichtelijk wat er komt kijken bij goed eigenaarschap en geeft ze talloze praktische adviezen om die rol inhoud en richting te geven.

Andere boeken door Jacqueline van Zwol

Inhoudsopgave

Voorwoord door Gerrit Zalm

1. Het familiebedrijf, de opvolger en de opvolgingsmatrix

De kennis

2. De stap in het bedrijf
3. De stap naar leidinggeven
4. De stap naar eigendom
5. Onderzoek onder opvolgers in het familiebedrijf

De ervaring

6. Kim en Edward Tchai
7. Mirjam Jurg
8. Sander en Carolien van Delft
9. Edwin Besseling
10. Thijs Bochane
11. Bob Bruijsten
12. Christian Plug
13. Stefan Zodenkamp

14. Praktische tips voor de vier universele kernvragen

Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gespreid bedje of een spijkerbed?