Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Handboek wereldburger

Een inleiding interculturele communicatie

Ingenaaid Nederlands 2008 9789047300366
Niet leverbaar.

Samenvatting

We gaan op vakantie naar Zuid-Amerika en Oost-Afrika, doen zaken met India of China, hebben een collega uit Turkije of Marokko, of moeten voor ons werk naar Oost-Europa of Noord-Amerika. Dat vergt bekendheid met de 'ins and outs' van interculturele communicatie.

Cultuur wordt echter stilzwijgend binnen een groep opgebouwd en is daardoor nogal ongrijpbaar, waardoor we toch snel terugvallen op stereotiepe voorstellingen van anderen.

'Handboek wereldburger' is een kennismaking met interculturele communicatie. Het biedt de eerste handbagage waarover iedereen, zeker in een beroepsmatige omgeving, zou moeten beschikken aan het begin van de 21ste eeuw: de eeuw van globalisering, mobiliteit van bevolkingsgroepen en toenemende diversiteit.

Specificaties

ISBN13:9789047300366
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:207
Druk:1

Expertrecensies (1)

Handboek wereldburger
Jaap Hollaar | 26 maart 2008
Op de voorkant van dit boek staat een gezicht. Dit is opgebouwd uit diverse elementen. Een stukje bril, baard, bruin gelaat, wit gelaat etcetera. Kortom: intercultureel. Professor dr. Jaap van Ginneken laat ons kennismaken met interculturele communicatie. Een inleiding of een breed overzicht. Zijn we dan een wereldburger geworden? Waarom interculturele communicatie?
Lees verder

Lezersrecensies

4.3 van de 5
3 stemmen
1
2
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jaap van Ginneken

Dr. Jaap van Ginneken is media- en massapsycholoog. Tegenwoordig werkt hij parttime als associate professor aan het Euro American Institute van de Ceram Business School bij Nice. Daarnaast is hij zelfstandig spreker en auteur van 17 boeken in 5 talen en 32 edities. Eerder was Van Ginneken lang verbonden aan de afdeling Communicatie-wetenschap en de International School van de Universiteit van Amsterdam.

Andere boeken door Jaap van Ginneken

Inhoudsopgave

Vooraf

1. Cultuur en verschillen
2. Stereotypen en opvoeding
3. Categorieën en groepen
4. Migratie en minderheden
5. Toerisme en reizen
6. Relaties en kort verblijf
7. Expats en verhuizen
8. Management en werk
9. Export en zaken
10 Slot

Bijlage
Literatuur
Register
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek wereldburger