Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Regeneration

De klimaatcrisis opgelost in één generatie

Paperback Nederlands 2022 9789047715115
Verkooppositie 643Hoogste positie: 310
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In 'Regeneration' laat Paul Hawken ons zien wat er mogelijk is als we het leven centraal stellen bij alles wat we doen. Het is een radicaal nieuwe benadering van de klimaatcrisis: een die gerechtigheid, klimaat, biodiversiteit en menselijke waardigheid verweeft tot actie, beleid en transformatie. Zo kunnen we de klimaatcrisis in één generatie beëindigen.

Regeneration is het eerste boek dat de ontluikende regeneratie-beweging beschrijft die die zich snel over de wereld verspreidt. Het ene moment staan we tot onze knieën in de mangrovebossen, het volgende moment worden we deelgenoot van een prachtig project in Australië, waarbij we van Aboriginals leren hoe we bosbranden kunnen voorkomen. Dan weer maken we kennis met mensen die bomen planten in Afrika of voedselbossen in een stedelijke omgeving. Lokale, circulaire en kwalitatief hoogstaande productie kan een einde maken aan onze verslaving aan junkfood, medicijnen en goedkope plastic troep.

De allerbelangrijkste oorzaak van verandering is wanneer de mensen om ons heen veranderen, schrijft Paul Hawken en dat is ook precies wat hij met dit boek beoogt. Met zijn voorbeelden neemt hij ons mee in de oplossingen van de klimaatcrisis. Oplossingen die niet alleen beter zijn voor de aarde maar ons ook gelukkiger, gezonder en socialer maken. Kortom, een boek dat iedereen zou moeten lezen die aan de slag wil met de prachtige wereld waarin we leven.

Specificaties

ISBN13:9789047715115
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Uitgever:Lemniscaat
Druk:1
Verschijningsdatum:30-9-2022
ISSN:

Expertrecensies (1)

Regeneration - ‘Een bijzonder boek’
Freija van Duijne | 1 november 2022
Als je de klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit echt op je in laat werken, dan slaat de angst je om het hart. De gletsjers in de Alpen gaan verdwijnen, hele gebieden veranderen in woestijnen, en we verliezen onze natuurrijkdom.  
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Paul Hawken

Paul Hawken (1946) is milieuactivist, ondernemer en schrijver. Hij heeft zijn leven gewijd aan ecologische duurzaamheid en het veranderen van de relatie tussen het bedrijfsleven en het milieu. Zijn boeken zijn in dertig talen vertaald en in meer dan vijftig landen uitgegeven, waaronder Drawdown (2017)

Andere boeken door Paul Hawken

Inhoudsopgave

Voorwoord Jane Goodall
Regeneratie
Invloed
Handleiding bij dit boek
Veelgestelde vragen over klimaatverandering

OCEANEN
BOSSEN
VERWILDEREN
LAND
MENSEN
DE STAD
VOEDEL
INDUSTRIE
ACTIE + VERBINDING

Nog één ding tot slot
Verantwoording
Fotografie

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Regeneration