De Japanse keuken
Tradities, technieken, ingrediënten & recepten
Paperback NL 2022 1e druk 9789048320509Samenvatting
Nergens ter wereld beleeft men meer plezier aan de bereiding en presentatie van voedsel dan in Japan. In de Japanse keuken ligt de nadruk op het gebruik van natuurlijke ingrediënten, eenvoud en oog voor detail.
De Japanse filosofie komt al eeuwenlang tot uiting in de bereiding, presentatie en waardering van eten. Bij de bereiding staan de natuurlijke smaak en textuur van de ingrediënten voorop. Gerechten weerspiegelen de seizoenen en de in Japan zo belangrijke feestdagen. In dit boek worden de verschillende – soms specifiek Japanse – voedingsmiddelen stuk voor stuk onder de loep genomen. De duidelijke teksten en informatieve foto’s lichten de grondbeginselen van de technieken, de apparatuur en het keukengerei toe.
EMI KAZUKO is een toonaangevend schrijfster en journaliste. Ze schrijft in het Engels en Japans en heeft verschillende kookboeken op haar naam staan. Ook publiceerde ze artikelen en tijdschriften als Condé Nast Traveller en The Eyewitness Travel Guide to Japan en werkte ze mee aan programma’s voor de Britse radio 4 en de BBC World Service.
YASUKO FUKUOKA is geboren in Tokio waar ze en succesvol muzikante en componiste is. Tijdens haar talrijke tournees door Japan leerde ze de regionale keuken kennen en waarderen.
Deze herdruk is verschenen in een geheel nieuwe uitvoering met een nieuw ISBN.
Specificaties
Lezersrecensies
Vaak samen gekocht
Anderen die dit kochten, kochten ook
Rubrieken
- advisering
- algemeen management
- coaching en trainen
- communicatie en media
- economie
- financieel management
- inkoop en logistiek
- internet en social media
- it-management / ict
- juridisch
- leiderschap
- marketing
- mens en maatschappij
- non-profit
- ondernemen
- organisatiekunde
- personal finance
- personeelsmanagement
- persoonlijke effectiviteit
- projectmanagement
- psychologie
- reclame en verkoop
- strategisch management
- verandermanagement
- werk en loopbaan