Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Basisconcepten economie

Paperback Nederlands 2011 9789048610853
10
Voormalig top 10Totaal 2 dagen
Voormalig top 100Totaal 78 dagen
Verkooppositie 2798Hoogste positie: 10
Verwachte levertijd ongeveer 8 werkdagen

Samenvatting

"It's the economy, stupid" is een vermaarde slogan die ex-president Bill Clinton heeft gelanceerd in een verkiezingscampagne, begin de jaren 90 van vorige eeuw. Tijdens een zeer woelige periode in het internationale politieke leven richtte hij daarmee de aandacht van de Amerikanen terug op de problemen van de interne, binnenlandse economie. Clinton vond dat toen nodig. En eigenlijk is zo'n oproep nog altijd meer dan actueel, bij uitbreiding ook en vooral bij ons.

Inderdaad, wie zich laat informeren door de klassieke media loopt het gevaar te verzuipen in een tsunami van berichtgeving, niet alleen over allerlei rampen, maar evenzeer over tal van gekleurde, niet zelden weinig objectieve politieke partijstandpunten. Waar het écht om gaat, namelijk de opbouw van welvaart en welzijn voor de bevolking en de uittekening van realistische routes om die te bereiken, wordt dikwijls veronachtzaamd of in een verkeerd daglicht geplaatst.

Aster Van de Velde reikt in dit boek belangrijke instrumenten en technieken aan die het mogelijk moeten maken een zelfstandig, zo objectief mogelijk oordeel te vormen over de werking van de economie, want economie is overal en in het leven van iedereen, expliciet of latent aanwezig: reeds van vóór de geboorte, over het actieve beroepsleven en de pensionering heen, tot en met de erfenis bij overlijden. Zelfs een foetus heeft al met economie te maken: als hij geboren wordt kijkt hij al van bij zijn eerste ademstoot tegen een individuele staatsschuld aan van om en nabij de €32.000!

Dit boek richt zich tot al wie, al dan niet beroepshalve, een dieper inzicht wenst te verkrijgen in de structuur, de werking en de eigenaardigheid van de economische activiteiten. Aangezien wij leven in een gemengde, open economie wordt ook ruime aandacht besteed aan internationale betrekkingen en aan overheidsinterventies. Studenten in het hoger onderwijs en het hoger beroepsonderwijs zullen er een aardige kluif aan hebben.

Specificaties

ISBN13:9789048610853
Trefwoorden:macro-economie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:490
Druk:1
Verschijningsdatum:1-9-2011
Hoofdrubriek:Economie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Aster van de Velde

Aster Van de Velde studeerde Handels- en Financiële Wetenschappen aan de UFSIA te Antwerpen. Hij werkte 25 jaar voor de toenmalige Kredietbank, waar hij erg uiteenlopende kaderfuncties uitoefende. Nadien vestigde hij zich als zelfstandig bankier. Nu stelt hij zijn jarenlange ervaring ten dienste van de opkomende generaties via de cursus Bank- en Beurswezen (onderdeel van de module Boekhouden) in het Hoger Beroepsonderwijs (CVO Antwerpen-Zuid).

Andere boeken door Aster van de Velde

Inhoudsopgave

1. Het denk- en werkterrein van de economie
2. Het prijsmechanisme in een gemengde economie
3. Vraag en aanbod
4. Het evenwicht van de consument
5. Het producentenbedrag
6. Arbeid en arbeidsmarkt
7. Macro-economische variabelen
8. Geld, geldhoeveelheid en inflatie
9. Het financieel systeem in de macro-economie
10. Economische relaties met het buitenland
11. Wisselmarkt en wisselkoers
12. Macro-economische bewegingen en groei
13. De economische functies van de overheid

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Basisconcepten economie