Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De cirkel

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789048818648
Direct te downloaden

Samenvatting

ALLES WAT GEBEURT MOET OPENBAAR ZIJN
Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken.

PRIVACY IS DIEFSTAL
Mae laat zich meeslepen door de energie van het bedrijf, de groepsactiviteiten en de feestjes, de oneindige mogelijkheden - zelfs als ze het leven buiten de campus langzaam uit het oog verliest, een ontmoeting met een collega haar in verwarring brengt, en haar bijdrage aan de Cirkel steeds meer openbaar wordt.

GEHEIMEN ZIJN LEUGENS
'De Cirkel' is een intelligente, geestige en spannende roman die vragen oproept over ons geheugen, onze geschiedenis, privacy, democratie en de grenzen aan onze kennis van de wereld.

Specificaties

ISBN13:9789048818648
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:340
Druk:1
Verschijningsdatum:12-11-2013

Expertrecensies (3)

Laurien Jochem | 17 april 2014
In ‘De Cirkel’ van Dave Eggers, kan Mae Holland haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma.Lees verder
Linda Poort | 31 maart 2014
Een filosofische roman over de toekomst van technologie en het internet, zo zou ik 'De Cirkel' van Dave Eggers willen noemen. Een roman die als een speldje in je brein prikt om je te laten nadenken over je mobiele internetgebruik en je privacy die je steeds meer weggeeft.Lees verder
Carla Verwijs | 27 maart 2014
We willen transparantie van informatie op Internet. Kijk bijvoorbeeld naar de ontwikkelingen met ‘Open Overheid’. Hoe ver willen we echter gaan in openheid en waar ligt de grens met privacy? Dit zijn vragen die Dave Eggers stelt in ‘De Cirkel’.Lees verder
Alle expertrecensies (3)

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (4)

nieuws
Platformeconomie wringt met werkelijkheid
Bertrand Weegenaar 18 mei 2017 Zomaar een recent nieuwsbericht: Airbnb is tegen Amsterdamse meldplicht. Om de overlast van de staag groeiende rolkoffers en overlast veroorzakende toeristen tegen te gaan, eist de gemeente een meldplicht van haar verhuurders. Op straffe van een behoorlijke boete. Het is één van de internationale tactieken die grote steden anno 2017 hanteren.
geboekstaafd
De top 3 van Adrie Dolman
Nienke van Oeveren 27 oktober 2016 Adrie Dolman is agile coach en eigenaar van Adapt2Value. Hij helpt bedrijven met agile innoveren, concurreren en excelleren. Onlangs verscheen zijn boek Agile Marketing, dat genomineerd is voor de PIM Marketing Literatuurprijs 2016. Hij vertelt over zijn top 3.
nieuws
Startups zijn ‘all the rage’
Bertrand Weegenaar 29 juni 2016 Ze groeien en bloeien als nooit te voren, de startups. Op elke hoek van de straat in de wat grotere en hippe steden van Nederland ‘poppen’ ze ‘up’. Twee of drie man en een zolderkamer: startup. Er zijn programma’s en accelerators om de nieuwe Tesla of LinkedIn te vinden. Of dichter bij huis: Booking.com of Thuisbezorgd.nl. En daar dromen de aankomende ondernemers van. Jaren hard werken en dan met een exit de grote slag. Toch is die kans super klein. Iets van 0,05% om als starter genoeg kapitaal te krijgen voor het grote werk.
nieuws
Privacy is van ons allemaal
Bertrand Weegenaar 17 maart 2014 Deze week dook ‘privacy’ als onderwerp even onverwacht als heftig de kop weer op. De ING heeft namelijk ontdekt dat de burger de bank ziet als een niet betrouwbare partner, als om het beheer van ‘onze’ bankgegevens gaat. Een storm van verontwaardiging stak op toen ING voorstelde om, met toestemming weliswaar, transactie gegevens te verstrekken zodat wij, de klant, aanbiedingen op maat zouden kunnen krijgen.

Over Dave Eggers

Dave Eggers is de auteur van onder meer Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit (finalist Pulitzer Prize), Zeitoun en Wat is de Wat (finalist National Book Critics Circle Award en winnaar Prix Médicis). Hij is tevens de drijvende kracht achter McSweeney's en 826 Valencia, en won in 2008 de Ted Prize. In 2012 verscheen de indrukwekkende roman Een hologram voor de koning, die verfilmd wordt door regisseur Tom Tykwer (Cloud Atlas) met Tom Hanks in de hoofdrol. Op 8 oktober 2013 verscheen in de Verenigde Staten zijn nieuwe roman De Cirkel, een spraakmakende roman die nu al veel discussie oproept over issues als privacy, transparantie en de rol van de sociale media. In Nederland verscheen De Cirkel op 11 november. Dave Eggers woont met zijn gezin in Californië.

Andere boeken door Dave Eggers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De cirkel