Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Vogelfamilies van Nederland

62 families | 264 vogelsoorten

Paperback NL 2021 9789050118361
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Vogels die tot dezelfde familie behoren, zoals bijvoorbeeld de futen, spechten of mezen, vertonen onderling veel overeenkomsten in uiterlijk en gedrag. Met die wetenschap wordt de vogelwereld een stuk inzichtelijker en interessanter en wordt vogels kijken en herkennen nog leuker. De familiekennis is ook heel praktisch als je vogels gaat kijken in het buitenland.

'Vogelfamilies van Nederland' beschrijft de Nederlandse vogelsoorten in 62 families. Als je de familie van een vogel kunt benoemen, is het daarna ook makkelijker om de soort te herkennen. Aan de hand van familiekenmerken en unieke soorteigenschappen maakt dit boek je wegwijs in de vogelwereld.

Dit boek leert je op een andere manier naar vogels kijken. Het is daarmee een belangrijke aanvulling op bestaande vogelgidsen. Interessant voor beginnende en gevorderde vogelaars.

Voor de indeling en volgorde van de families is de nieuwste versie van de I.O.C. World Bird List van 2021 aangehouden. Teksten verschenen eerder in aangepaste vorm in De Kieft en het Vogeljaar. Met 275 illustraties van Jos Zwarts.

Marcel Boer is al zijn hele leven een enthousiaste vogelaar en sinds 2003 vogelgids voor Natuurmonumenten en Vogelbescherming Nederland in het Wormer- en Jisperveld. Als medewerker van de werkgroep Roofvogels en Uilen van de Vogelwacht Zaanstreek inventariseert en beschermt hij de roofvogels en uilen in en rond dit natuurgebied. Eerder verschenen: Wat maakt vogels zo interessant?

Specificaties

ISBN13:9789050118361
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:364
Uitgever:KNNV Uitgeverij
Verschijningsdatum:10-12-2021
Hoofdrubriek:Flora en fauna

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vogelfamilies van Nederland