Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Wegen naar verandering

Een praktische handleiding voor het tot stand brengen van veranderingen in organisaties

Gebonden Nederlands 2004 9789052614755
Niet leverbaar.

Samenvatting

Veranderingen zijn in organisaties aan de orde van de dag. De oorzaken van deze veranderingen zijn zeer divers. Soms is een koerswisseling noodzakelijk vanwege externe factoren, soms dwingt de structuur van de organisatie zelf tot een ommekeer. Alle veranderingen hebben echter een ding gemeen: ze worden ingezet om een bepaald doel te bereiken.
De kunst is om het veranderproces zo te beïnvloeden dat het gestelde doel wordt bereikt. Veel 'veranderaars' laten zich daarbij leiden door hun intuïtie. Vaak gaat dat goed, maar heel vaak ook niet. Niet elke aanpak is immers geschikt voor elk doel. En niet elke context leent zich voor het consequent uitvoeren van een aanpak. 'Wegen naar verandering' laat zien dat het beter is om systematisch en planmatig te werk te gaan. In het boek is een routekaart opgenomen, die u helpt uw eigen route uit te stippelen. Aan de hand van deze routekaart krijgt u meer grip op veranderprocessen, waardoor de slagingskans van deze processen toeneemt.

Om uw gevoel voor veranderprocessen te vergroten en het gebruik van de routekaart te demonstreren, zijn in het boek een aantal cases opgenomen. Deze cases laten zien hoe het doel van een verandering en de context waarin deze plaatsvindt in verband staan met de gekozen aanpak. Dit boek vormt daardoor een combinatie van onderzoek, praktijkervaring en theorie op het gebied van veranderprocessen.

Specificaties

ISBN13:9789052614755
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:153
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Expertrecensies (1)

Henk den Ouden | 22 september 2004
In de inleiding poneren de schrijvers de stelling dat veel boeken over verandermanagement een te geringe theoretische onderbouwing hebben. Ik laat deze uitspraak graag aan hen over, wel is het zo dat zij in hun goed leesbare boekje op een bijna waakzame manier het veranderproces beschrijven en van instrumenten voorzien.Lees verder

Lezersrecensies

2.0 van de 5
1 stem
0
0
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Elsbeth Reitsma

Elsbeth Reitsma (1959) maakte deel uit van het team dat onderzoek deed naar de relatie tussen doel, context en aanpak bij veranderprocessen. Dit onderzoek vormt het fundament van dit boek. Zij studeerde Organisatiesociologie aan de Rijksuniversiteit Leiden en volgde de beroepsopleiding Management Consultant. Sinds 1996 is zij bij Deloitte Management & ICT Consultants actief als senior manager bij de adviesgroep Operations Management.

Andere boeken door Elsbeth Reitsma

Over Frank van Empel

Frank van Empel (1954) studeerde algemene economie in Tilburg en was vervolgens redacteur van Haagse Post, Intermediair, Intermagazine, Elsevier en NRC Handelsblad. Sinds 1997 is hij zelfstandig schrijver van boeken, brochures, artikelen en jaarverslagen en hoofdredacteur van diverse (bedrijfs)bladen. Eerder publiceerde hij, samen met Salem Samhoud, bij Academic Service het boek 'Eigen Doel'.

Andere boeken door Frank van Empel

Inhoudsopgave

Voorwoord

Deel 1 - De theorie van het veranderen

1. Inleiding
2. Veranderproces
3. Vertrekpunt
4. Diagnose
5. Planvorming
6. Uitvoering en evaluatie

Deel 2 - De praktijk van het veranderen

Cases

1. Albert Schweitzer Ziekenhuis
2. Omron Europe
3. Leidschendam Voorburg
4. NZH/Centraal Nederland
5. ING BANK
6. Breda

Literatuur
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wegen naar verandering