Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 68% korting
, ,

Schitterend organiseren

Creëren van vonken in mensen en organisaties

Gebonden Nederlands 2006
EvergreenMeer dan 1000x verkocht
Verkooppositie 427310 dagen in de top 10
Laatste exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
30,95
9,95
VOORDEEL - 68% korting

Samenvatting

Stelt u zich eens voor dat u dagelijks met plezier naar uw werk gaat, omdat u de dingen doet waar u goed in bent en die u graag doet. Stelt u zich eens voor dat u door eenvoudigweg uzelf te zijn een nuttige, zinnige bijdrage kunt leveren. Stelt u zich eens voor dat u hier ook nog naar tevredenheid voor wordt beloond. Stelt u zich eens voor dat u op elk moment van uw leven kunt stellen dat uw aanwezigheid ertoe doet en dat u de wereld een stukje beter maakt. Is dit te veel gevraagd? Klinkt dit te utopisch of zouden we dit eigenlijk heel gewoon moeten vinden? 'Schitterend organiseren' is alles wat dit ideaal dichterbij brengt.

'Schitterend organiseren' sluit aan bij een onderstroom die zich al enige jaren aan het ontwikkelen is. Een groeiende onderstroom waarin het geluid doorklinkt dat we anders moeten omgaan met onze natuurlijke hulpbronnen en met elkaar en waarbij andere waarden naast winst en winstmaximalisatie belangrijk zijn. Welke mogelijkheden kan een organisatie creëren en wat doet u om deze ontwikkeling te versterken en bij te dragen aan een schitterende toekomst?

'Schitterend organiseren' spreekt tot de verbeelding. Het klinkt veelbelovend... en dat is het ook! Dit boek schetst een positief beeld van de toekomst en is een bron van inspiratie en reflectie voor kritische mensen die geloven in een andere manier van organiseren: organiseren vanuit de mens. U wordt uitgenodigd mee te denken, u wordt wakker geschud om u weer te verwonderen en u niet neer te leggen bij de gedachte 'zo gaat dat hier nu eenmaal'. 'Schitterend organiseren' laat mensen en organisaties gebruikmaken van hun talenten en drijfveren en brengt zingeving terug in het werk. Zo ontstaat er energie waardoor u met een vanzelfsprekende lichtheid prachtige resultaten bereikt. Dát is vonken.

Organiseren is werk en schitterend organiseren is mensenwerk. Uzelf zijn, zinnig en nuttig bezig zijn, een waardevolle bijdrage leveren, plezier maken met elkaar en iets moois creëren waar alle betrokkenen trots op zijn. Dat is geen bijzaak, dat is de hoofdzaak. Als we schitterend organiseren hoog in het vaandel gaan voeren, dan worden grootse resultaten als vanzelf bereikt. Zowel in termen van harde cijfers als in resultaten voor mens en samenleving.

Dit boek is geschreven voor iedereen die geïnteresseerd is in hoe mensen en organisaties zich positief kunnen ontwikkelen. Voor mensen die weten dat het ook anders kan, maar nog niet weten hoe.

Specificaties

ISBN13:9789052615660
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:160
Uitgever:BIM Media BV
Druk:1

Expertrecensies (3)

José Otte | 21 juni 2010
Met 'Schitterend organiseren' komt de organisatie Pentascope met een boek over hun visie op organiseren. Het bevat interviews met een aantal bekenden uit de managementwereld en verhalen uit projecten. Leiding geven vanuit de menskant; een mooie droom maar de diepgang mist in dit boek.Lees verder
Jaap Hollaar | 12 september 2007
Hebt u het ook gehad met resultaatgericht management, outsourcen, performance management, of met 'optimizing shareholder value'? Ook al de vierde reorganisatie meegemaakt in drie jaar tijd? Heeft u ook het idee dat het alleen nog maar gaat om de knikkers, grote overnames, dure voetballers, leiders van grote landen en het machtsspel in de politiek?Lees verder
Schitterend Organiseren
Pierre Pieterse | 28 september 2006
Een van mijn eerste opdrachten als kersverse redacteur was het verslaan van een congres onder de niet mis te verstane titel ‘Maximaliseer uw winst en minimaliseer uw kosten’. Het bleek een congres over HRM! Ontluisterd verliet ik na afloop de zaal.Lees verder
Alle expertrecensies (3)

Lezersrecensies

3.8 van de 5
41 stemmen
14
15
5
5
2

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Brigitte Hoogendoorn

Brigitte Hoogendoorn werkt bij Pentascope als senior adviseur op het gebied van implementatie- en verandermanagement, waarover zij ook trainingen en lezingen verzorgt.

Andere boeken door Brigitte Hoogendoorn

Over Marijne Vos

Marijne Vos is na haar studie Arbeids- en organisatiepsychologie als trainee bij Pentascope aan de slag gegaan.

Andere boeken door Marijne Vos

Over Eline Crijns

Eline Crijns is freelance uitgever. Ze begeleidt zowel organisaties als individuele auteurs bij het realiseren van hun uitgeefprojecten. Ze is gespecialiseerd in managementboeken en andere non-fictie uitgaven. Haar missie is 'Het waarmaken van schrijversdromen'.

Andere boeken door Eline Crijns

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

Deel 1 - Het moet en kan anders
1. Jeuk in je hoofd en pijn in je hart
2. Stel je eens voor
3. Kijk deze schitteringen eens

Deel 2 - Aspecten van Schitterend Organiseren
4. Mensen maken haalbaar
5. Betekenis- en zingeving bindt
6. Essentie is leidend
7. Strategie schept ruimte
8. Leiderschap lokt uit
9. Structuur en processen volgen
10. Waarderingssystemen bekrachtigen
11. Grootse resultaten zijn onvermijdelijk

Nawoord
Inspiratielijst
Literatuurlijst
Register

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Schitterend organiseren