Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 68% korting
, ,

Schitterend organiseren

Creëren van vonken in mensen en organisaties

Gebonden Nederlands 2006 9789052615660
10
Voormalig top 10Totaal 10 dagen
Evergreen486 dagen in de Top 100
Niet leverbaar.
VOORDEEL - 68% korting

Samenvatting

Stelt u zich eens voor dat u dagelijks met plezier naar uw werk gaat, omdat u de dingen doet waar u goed in bent en die u graag doet. Stelt u zich eens voor dat u door eenvoudigweg uzelf te zijn een nuttige, zinnige bijdrage kunt leveren. Stelt u zich eens voor dat u hier ook nog naar tevredenheid voor wordt beloond. Stelt u zich eens voor dat u op elk moment van uw leven kunt stellen dat uw aanwezigheid ertoe doet en dat u de wereld een stukje beter maakt. Is dit te veel gevraagd? Klinkt dit te utopisch of zouden we dit eigenlijk heel gewoon moeten vinden? 'Schitterend organiseren' is alles wat dit ideaal dichterbij brengt.

'Schitterend organiseren' sluit aan bij een onderstroom die zich al enige jaren aan het ontwikkelen is. Een groeiende onderstroom waarin het geluid doorklinkt dat we anders moeten omgaan met onze natuurlijke hulpbronnen en met elkaar en waarbij andere waarden naast winst en winstmaximalisatie belangrijk zijn. Welke mogelijkheden kan een organisatie creëren en wat doet u om deze ontwikkeling te versterken en bij te dragen aan een schitterende toekomst?

'Schitterend organiseren' spreekt tot de verbeelding. Het klinkt veelbelovend... en dat is het ook! Dit boek schetst een positief beeld van de toekomst en is een bron van inspiratie en reflectie voor kritische mensen die geloven in een andere manier van organiseren: organiseren vanuit de mens. U wordt uitgenodigd mee te denken, u wordt wakker geschud om u weer te verwonderen en u niet neer te leggen bij de gedachte 'zo gaat dat hier nu eenmaal'. 'Schitterend organiseren' laat mensen en organisaties gebruikmaken van hun talenten en drijfveren en brengt zingeving terug in het werk. Zo ontstaat er energie waardoor u met een vanzelfsprekende lichtheid prachtige resultaten bereikt. Dát is vonken.

Organiseren is werk en schitterend organiseren is mensenwerk. Uzelf zijn, zinnig en nuttig bezig zijn, een waardevolle bijdrage leveren, plezier maken met elkaar en iets moois creëren waar alle betrokkenen trots op zijn. Dat is geen bijzaak, dat is de hoofdzaak. Als we schitterend organiseren hoog in het vaandel gaan voeren, dan worden grootse resultaten als vanzelf bereikt. Zowel in termen van harde cijfers als in resultaten voor mens en samenleving.

Dit boek is geschreven voor iedereen die geïnteresseerd is in hoe mensen en organisaties zich positief kunnen ontwikkelen. Voor mensen die weten dat het ook anders kan, maar nog niet weten hoe.

Specificaties

ISBN13:9789052615660
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:160
Uitgever:BIM Media BV
Druk:1
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (3)

Schitterend organiseren
José Otte | 21 juni 2010
Met 'Schitterend organiseren' komt de organisatie Pentascope met een boek over hun visie op organiseren. Het bevat interviews met een aantal bekenden uit de managementwereld en verhalen uit projecten. Leiding geven vanuit de menskant; een mooie droom maar de diepgang mist in dit boek.
Lees verder
Schitterend organiseren
Jaap Hollaar | 12 september 2007
Hebt u het ook gehad met resultaatgericht management, outsourcen, performance management, of met 'optimizing shareholder value'? Ook al de vierde reorganisatie meegemaakt in drie jaar tijd? Heeft u ook het idee dat het alleen nog maar gaat om de knikkers, grote overnames, dure voetballers, leiders van grote landen en het machtsspel in de politiek? Een andere vraag dan. Was u ook verwonderd tijdens het gesprek met een collega? Een man die de hele introductie van het kwaliteitssysteem traineerde maar een compleet ander mens werd toen hij over modeltreinen begon te spreken. De rol die hij in het bestuur van de 'modeltreinvereniging' vervult, staat in een schril contrast met het passieve en gelaten gedrag dat hij op zijn werk vertoont.
Lees verder
Schitterend Organiseren
Pierre Pieterse | 28 september 2006
Een van mijn eerste opdrachten als kersverse redacteur was het verslaan van een congres onder de niet mis te verstane titel ‘Maximaliseer uw winst en minimaliseer uw kosten’. Het bleek een congres over HRM! Ontluisterd verliet ik na afloop de zaal. Welkom in de wereld die management heet. Welkom in organisatieland. Veel beter is het sindsdien, we spreken 1990, niet geworden, eerder erger. Dat was kennelijk nodig om een omslag in denken te krijgen. Het boek Schitterend organiseren van Brigitte Hoogendoorn en Marijne Vos is daar een exponent van. En past naadloos in de groeiende rij boeken (bijvoorbeeld Onafhankelijkheid voor Europa, Intensieve Menshouderij, of Rijnlanders versus Angelsaksen) die zich afzetten tegen prestatiemanagement, competentiemanagement, aandeelhouderswaarde, of winstmaximalisatie. Profit is prima, en zelfs noodzakelijk, maar dan wel in relatie met People en Planet.
Lees verder
Alle expertrecensies (3)

Lezersrecensies

3.8 van de 5
41 stemmen
14
15
5
5
2

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Brigitte Hoogendoorn

Brigitte Hoogendoorn werkt bij Pentascope als senior adviseur op het gebied van implementatie- en verandermanagement, waarover zij ook trainingen en lezingen verzorgt.

Andere boeken door Brigitte Hoogendoorn

Over Marijne Vos

Marijne Vos is organisatieadviseur en workshop-facilitator. Vanuit Marijne.nu vergroot ze de veerkracht en wendbaarheid van organisaties door de spelruimte te vergroten. Als organisatieadviseur heeft ze veel verschillende opdrachten uitgevoerd op het gebied van organisatieontwikkeling, vernieuwing en nieuwe vormen van organiseren. Daarnaast geeft ze (online) trainingen op het gebied van online faciliteren en het ontwerpen van creatieve workshops. Voor meer informatie kijk op www.marijne.nu.

Andere boeken door Marijne Vos

Over Eline Crijns

Eline Crijns is freelance uitgever. Ze begeleidt zowel organisaties als individuele auteurs bij het realiseren van hun uitgeefprojecten. Ze is gespecialiseerd in managementboeken en andere non-fictie uitgaven. Haar missie is 'Het waarmaken van schrijversdromen'.

Andere boeken door Eline Crijns

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

Deel 1 - Het moet en kan anders
1. Jeuk in je hoofd en pijn in je hart
2. Stel je eens voor
3. Kijk deze schitteringen eens

Deel 2 - Aspecten van Schitterend Organiseren
4. Mensen maken haalbaar
5. Betekenis- en zingeving bindt
6. Essentie is leidend
7. Strategie schept ruimte
8. Leiderschap lokt uit
9. Structuur en processen volgen
10. Waarderingssystemen bekrachtigen
11. Grootse resultaten zijn onvermijdelijk

Nawoord
Inspiratielijst
Literatuurlijst
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Schitterend organiseren