Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Orkestratie van Effectuation

Het organiseren van ondernemend gedrag

Gebonden Nederlands 2012 9789052619408
Voormalig top 100Totaal 8 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Hoe organiseert u ondernemend gedrag vanuit beschikbare middelen?
Na jaren van reorganisaties en efficiencyverbeteringen merken bedrijven in dynamische markten dat meer van hetzelfde niet meer werkt. Het lachen zou u bijna vergaan. Bijna! Want Thomas Blekman en Rosemarie Konijnenburg bieden met dit boek wetenschappelijke en praktische inzichten om met kleine en veilige stappen grootse resultaten te boeken. Effectuation to the rescue!

'Orkestratie van Effectuation' biedt managers en professionals concrete handvatten om ondernemend gedrag structureel te orkestreren én stimuleren. Op verschillende niveaus binnen de organisatie. Moed vanuit inspiratie en overtuiging leidt tot nieuwe energie, creativiteit, betrokkenheid en ongekende groei.

Om de toepassingsmogelijkheden van Effectuation (ondernemend gedrag) te illustreren verzamelde het tweetal inspirerende praktijkvoorbeelden en inzichten i.s.m. professionals van o.a. Experis, 3M, Philips, Microsoft, De Beukelaar Groep, RWE Essent, Unilever, IBM, Vebego, Rabobank en Layar.

'Orkestratie van Effectuation' is het vervolg op Blekmans bestseller Corporate Effectuation, genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2012. Word nog ondernemender, creatiever en innovatiever en laat Effectuation groeien tot in het DNA van uw bedrijf!

Quotes over het boek
Eindelijk! Ondernemerschap in een werkbaar format, waarmee zelfs de meest bureaucratische manager het beste uit zichzelf en zijn team haalt!
- Arko van Brakel, Ondernemer en CEO van De Baak

Dit (overbodige?) layar-boek maakt zogenaamde ondernemersgeheimen duidelijk en zichtbaar! Gedreven door waarden (en niet winst?), geïnspireerd door effect. Niet meer lezen maar opeten dit boek!
- Edwin de Beukelaar, Partner en founder van De Beukelaar Groep

Verplichte kost voor een ieder die in een Multinational ondernemend gedrag wil stimuleren!
- Gerard van der Krogt, Managing Director, Unilever Food Solutions

Dit boek biedt ook een ongekende hoeveelheid handvatten en inzichten voor de verdere ontwikkeling van ondernemend gedrag binnen 3M.
- Rob Schokker, HR Director 3M BeNeLux

De principes van effectuation leveren een mooie bijdrage aan het ondernemersgedrag binnen grote organisaties
- Wout Dekker, CEO Nutreco

Specificaties

ISBN13:9789052619408
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:288
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:22-5-2012

Expertrecensies (2)

Orkestratie van Effectuation
Han van der Pool | 3 juli 2017
Orkestratie van Effectuation
Louis Thorig | 18 oktober 2012
'Orkestratie van Effectuation' van Thomas Blekman en Rosemarie Konijnenburg is een vervolg op Blekmans eerdere 'Corporate Effectuation'. Effectuation is een denkmodel dat krachtig en weerbarstig kan zijn. Je krijgt het niet zomaar intuïtief onder de knie.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
3 stemmen
3
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

opinie
De top 3 van Thomas Blekman
Nienke van Oeveren 15 februari 2013 Thomas Blekman is partner bij De Beukelaar Groep, Dean van Corsendonk College, doceert Corporate Effectuation and Strategy aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University en is een energieke spreker. Alles wat hij doet, is er op gericht om bedrijven ondernemender te maken. 'En nu laat ik mijn baard staan' is de grote inspiratiebron uit zijn top 3.
interview
Thomas Blekman en Rosemarie Konijnenburg: ‘Ondernemerschap is de remedie voor de moderne manager’
Pierre Spaninks 6 augustus 2012 Managers hebben schoon genoeg van efficiencyprogramma’s, kostenbesparingen en het wurgende keurslijf van allerlei systemen. Ondernemerschap is de remedie, denken Thomas Blekman en Rosemarie Konijnenburg. Samen schreven zij Orkestratie van Effectuation, het vervolg op de bestseller Corporate Effectuation.

Over Thomas Blekman

Thomas Blekman is partner bij De Beukelaar Groep, Dean van Corsendonk College, doceert Corporate Effectuation and Strategy aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University en is een energieke spreker. Hij staat met één been in de dagelijkse praktijk en met het andere been in de praktische wetenschap. Wetenschappelijke kennis heeft in zijn ogen enkel nut wanneer deze in de praktijk tot verbetering van impact leidt. Thomas Blekman inspireert, faciliteert en adviseert mooie bedrijven bij strategische vernieuwing en sprankelend (intern) ondernemerschap.

Andere boeken door Thomas Blekman

Over Rosemarie Konijnenburg

Rosemarie Konijnenburg is een doorgewinterde communicatie creatief en merkstrateeg die gelooft dat juist marketeers een grote bijdrage kunnen leveren bij het stimuleren van ondernemerschap binnen organisaties. Met Het Rijk der Verbeelding en verbonden aan Effectuation Intelligence Nederland weet ze bedrijven vanuit authenticiteit, creativiteit en ondernemerschap te tillen naar een hoger waardenplan. Dit leidt tot een sterke visie, onderscheidende positionering, afstemming binnen de organisatie, nieuwe business modellen en krachtige communicatie. Rosemarie is co-founder van Workshop Branding en beschikbaar als spreker over ondernemerschap, de waarde van woorden en de veranderende rol van marketing.

Andere boeken door Rosemarie Konijnenburg

Inhoudsopgave

Voorwoord
Over layar

1. Inleiding
2. De aanleiding: Quilten met kennis
3. Van waardegedreven naar gedreven door waarden
4. De status-quo uitdagen
5. De orkestratie van Effectuation
6. De effectuator als ondernemende manager
7. Iedereen effectuator
8. Effectuele businessinnovatie is bergen bouwen
9. Het Kompas gebruiken
10. Destination Unknown
11. Gelukkig weet niemand hoe het echt zit

Coauteurs
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Orkestratie van Effectuation