Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wie is hier de baas?

Een boek over leiderschap, doelgerichtheid en communicatie

Gebonden Nederlands 1999 9789055941483
Voormalig top 100Totaal 22 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Doelgericht werken en communiceren zijn kenmerken van goed functionerende mensen en organisaties. Het zijn ook kenmerken van leiderschap. Wie heldere doelen stelt, weet precies waar hij voor gaat en kan dat overtuigend communiceren. Het advies om vooral haalbare doelen te stellen en geen onhaalbare is zo voor de hand liggend dat er in het dagelijkse leven maar oppervlakkige aandacht aan wordt gegeven. Toch blijken veel mensen nogal wat onhaalbare doelen te stellen; ze bereiken niet wat ze eigenlijk willen bereiken, en wijten dat aan externe omstandigheden. Het gevoel van onmacht en soms zelfs verongelijktheid wordt vervolgens, zonder het te weten, permanent gecommuniceerd.
In dit boek worden de vormvereisten voor haalbare doelen besproken en ook de mentale blokkades die mensen onbewust kunnen hebben om voor zo'n doel te gaan. Omdat de mate van doelgerichtheid grote gevolgen heeft voor de omgang met andere mensen, wordt het communicatieproces tegen deze achtergrond onder de loep genomen. De lezer wordt uitgenodigd om diepgaand na te denken over zaken die voor de hand liggen. Maar of hij dat doet, bepaalt hij natuurlijk zelf.

Specificaties

ISBN13:9789055941483
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:132
Uitgever:Scriptum
Hoofdrubriek:Leiderschap

Expertrecensies (3)

Wie is hier de baas?
Marieta Vos | 13 oktober 1999
Wie is hier de baas?
Leendert Bikker | 13 oktober 1999
Wie is hier de baas?
Unico Glorie | 13 oktober 1999

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Rolph Pagano

Rolph Pagano Mirani is management coach en auteur. Hij is aanvankelijk opgeleid als jurist/criminoloog en begon na een loopbaan in de journalistiek in 1990 zijn eigen communicatie-adviespraktijk Pagano & Schouten. Die groeide in de loop der jaren uit tot een management-coachingsbureau waar op het breukvlak van psychologie en management wordt gewerkt. Pagano is auteur van diverse managementboeken en -artikelen, waaronder Alles(z)Onder Controle, Burnout is een Keuze, Doendenken en Het Enneagram voor Managers. Daarnaast was Pagano in het seizoen 2006-2007 te zien als televisiecoach in de RVU-serie WerkZat.

Andere boeken door Rolph Pagano

Inhoudsopgave

1. Over dit boek
2. Leiderschap
3. Doelgerichtheid
4. Haalbare doelen stellen
5. Communicatie
6. Wie is hier de baas?

Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wie is hier de baas?