Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

The Future of Finance: na het vagevuur van de kredietcrisis

Een nieuwe toekomst voor banken, verzekeraars en pensioenfondsen

Gebonden Nederlands 2008 9789055946426
10
Voormalig top 10Totaal 3 dagen
Voormalig top 100Totaal 105 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

De financiële branche staat momenteel voor ongekende uitdagingen. Allereerst moet zij de kredietcrisis te boven zien te komen en wanneer de kruitdampen daarvan zijn opgetrokken, wacht banken, verzekeraars en pensioenfondsen een aantal ingrijpende structurele veranderingen. Door globalisering ontstaat een volledig nieuw concurrentieveld.

Nieuwe opkomende markten als China, India, Rusland en Brazilië veroveren hun plek op het financieel-economisch wereldtoneel. Staatsfondsen uit het Midden-Oosten en Azië worden grootaandeelhouder van gevestigde westerse banken en verzekeraars. Bedrijven van buiten de branche, zoals zoekmachine Google, vragen bankvergunningen aan; Virgin en EasyJet komen met financiële producten. Sony en Aegon marketen samen verzekeringen in Japan. In de westerse wereld slaat de vergrijzing toe. Gelijktijdig zien we een opleving van religie, spiritualiteit en ethiek. Technologie verandert ons leven ingrijpend. De macht ligt nu definitief bij de consument. In Afrika betalen consumenten elkaar kleine bedragen in de vorm van beltegoeden. Via mobiele telefoons worden die aan elkaar overgedragen.

'The Future of Finance' bundelt megatrends uit verschillende werkvelden tot een origineel geheel, geïllustreerd met inspirerende voorbeelden van over de gehele wereld. Het boek bevat bijdragen van topmanagers van de grootste ondernemingen in de financiële wereld, waaronder ING Group, Fortis, Royal Bank of Scotland, Merrill Lynch en Zurich Financial Services.

'The Future of Finance' is laagdrempelig, bevat weinig vakjargon en gaat voorbij aan hypes. Het boek kijkt verder dan de problemen van vandaag, is provocatief en aspiratief. Financiële dienstverleners wacht een nieuwe toekomst.

Specificaties

ISBN13:9789055946426
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:299
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:15-11-2008

Expertrecensies (2)

The Future of Finance: na het vagevuur van de kredietcrisis
Perry Oostrum | 3 december 2008
Er gaat geen dag voorbij of kranten melden weer nieuwe ontwikkelingen in de zich almaar verder uitrollende kredietcrisis. Nog slechts zelden kan hier gesproken worden van een positief geluid. 'The Future of Finance: Na het vagevuur van de kredietcrisis' weet dit wel te laten horen. In prettig leesbare taal beschrijven Adjiedj Bakas en Roger Peverelli een toekomst van een financieel bestel, waarin lering getrokken is van de lessen die ons door de crisis gepresenteerd worden. Uiteindelijk komen ze tot de conclusie, dat ook deze crisis kansen biedt voor een betere wereld...
Lees verder
The Future of Finance? Back to the Roots!
Pierre Spaninks | 24 november 2008
Hoe moet het nu verder met banken, verzekeraars en pensioenfondsen? Als straks de rommel van de kredietcrisis is opgeruimd en de economie opgekrabbeld, gaan we dan op de oude voet verder of wordt alles anders?
Lees verder

Lezersrecensies

3.8 van de 5
12 stemmen
5
3
1
3
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (4)

nieuws
Financiële astrologie salonfähig dankzij crisis
Pierre Spaninks 21 april 2009 Op 29 april verschijnt ‘Beyond the Crisis’, het nieuwste boek van trendwatcher Adjiedj Bakas. Het is de opvolger van het inmiddels bijna uitverkochte The Future of Finance waarmee de trendwatcher afgelopen maanden furore maakte.
nieuws
Bonus x korte termijn = ellende
Pierre de Winter 4 februari 2009 Na het nieuws over de wederom buitenproportionele bonussen op Wall Street (maar liefst 18,4 miljard dollar is er uitgekeerd), lijkt de volgende vraag gerechtvaardigd: moeten bonussen volledig worden afgeschaft? Adjiedj Bakas is somber: "Het beloningssysteem zal soberder worden. En na verloop van tijd bouwt het zich weer op. Over dertig jaar hebben we weer een dergelijke crisis." En is dat erg? "Prestatiebeloning an sich is niet slecht, mits volledig transparant en niet alleen op de korte termijn gericht."
interview
Adjiedj Bakas: ‘Banken hebben nog volop ruimte om te ondernemen’
Pierre Spaninks 26 november 2008 In het holst van de kredietcrisis komt trendwatcher Adjiedj Bakas met zijn visie op de toekomst van banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Het heeft er alle schijn van dat The Future of Finance binnenkort over de hele wereld op het nachtkastje ligt van bankiers, ondernemers en politici.
nieuws
Adjiedj Bakas over de toekomst van de financiële sector
Pierre Spaninks 22 november 2008 Met een geoliede publiciteitscampagne is in Amsterdam het nieuwste boek gepresenteerd van trendwatcher Adjiedj Bakas: The Future of Finance. De auteur mocht het eerste exemplaar aanbieden aan president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank. De drukbezochte bijeenkomst vormde de aftrap voor een majeure logistieke operatie waardoor het boek binnen enkele weken tijd in veertig landen op de markt moet komen.

Over Adjiedj Bakas

Adjiedj Bakas (1963) werd uitgeroepen tot Trendwatcher van het Jaar 2009 en Zwarte Zakenman van het jaar 2008. Hij geldt als 'eminent' (De Wereld Draait Door), 'prominent' (De Volkskrant), 'laagdrempelig' (De Telegraaf), 'Europa's beste trendwatcher' (Story), 'goed onderbouwend' (NRC Handelsblad), 'de verpersoonlijking van vooruitgang' (Elsevier), 'een top-10 spreker' (Management Team), 'niet alledaags' (Intermediair), 'origineel' (Elle), 'bijzonder' (Linda), 'spannend' (Esta), 'optimistisch' (CNN), 'inspirerend' (BBC), 'provocerend' (Het Parool) en 'vrolijk' (Trouw). Door de lezers van het blad 'Sprout' werd hij uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke mannen onder de 50.

Andere boeken door Adjiedj Bakas

Over Roger Peverelli

Roger Peverelli (1962) is partner bij VODW Marketing, een van de meest oorspronkelijke marketingadviesbureaus, dat wereldwijd banken, verzekeraars en pensioenfondsen adviseert. Hij geldt als een expert op het gebied van strategie en innovatie in financiele dienstverlening. In de afgelopen jaren, heeft hij een groot aantal projecten voor internationale en nationale banken, verzekeraars en wealth managers uitgevoerd. In september 2010 verscheen zijn boek 'Reinventing financial services'. Eerder heeft hij samen met Adjiedj Bakas het boek 'The Future of Finance' uitgebracht. Hij is een veelgevraagd spreker op internationale congressen en in boardroom sessies. Roger Peverelli adviseert daarnaast War Child, de Stichting Microkrediet voor Moeders (microkrediet projecten in Zuidoost-Azië) en de Stichting Meer dan Voetbal (van de KNVB). Bovendien is hij bestuurslid van het Nederlands Film Festival.

Andere boeken door Roger Peverelli

Inhoudsopgave

Voorwoord door Gerrit Zalm
Ten geleide

Deel 1. Financiële diensten: geschiedenis, huidige situatie en scenario's voor de toekomst
- Money makes the world go 'round: een rondje geschiedenis
- Money makes the world slow down: de huidige crisis
- Scenario's voor de toekomst

Deel 2. Financiële diensten in de 21ste eeuw: megatrends en consequenties
- Megatrend 1. Globalisering, een nieuwe economische wereldorde en een ingrijpend veranderend concurrentieveld
- Megatrend 2. Ingrijpende demografische veranderingen, nieuwe identiteiten en een nieuwe kijk op proposities
- Megatrend 3. Naar een verbonden wereld, nieuwe marktdynamiek en plezierige klantenervaringen
- Megatrend 4. Naar een heropleving van ethiek, meer aandacht voor gezondheid en geluk, en nieuwe missies voor financiële diensten

Deel 3. Terug naar de oorsprong
- Managementagenda 2010-2015
- Conclusie: the future of finance = terug naar de oorsprong

Bronnen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        The Future of Finance: na het vagevuur van de kredietcrisis