Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Nooit meer sjoemelen

Een remedie tegen achterdocht, cynisme en machteloosheid

Gebonden Nederlands 2019 9789055946495
Niet leverbaar.

Samenvatting

In de afgelopen tijd is iedereen verwend geraakt door voorspoed en succes. Nu het tij keert, blijkt dat we onszelf rijk gerekend hebben en onze weerbaarheid hebben verloren. Als samenleving als geheel krijgen we daarom een enerverend lesje maatschappijleer dat leert dat de belangrijkste asset - vertrouwen - niet op de balans staat. Maar zonder vertrouwen werkt niets soepel en durven bedrijven geen zaken met elkaar te doen. Totdat de boel stagneert.

De wereld snakt derhalve naar zuiverheid en de bijbehorende terugkeer van het vertrouwen tussen mensen en organisaties. Naar zakendoen zonder streken, naar bezielde politiek zonder gesjoemel en naar mensen die tenminste de verantwoordelijkheid nemen voor het eigen handelen. Naar nu blijkt, is authentiek handelen het enige antwoord op onze turbulente tijd.

Specificaties

ISBN13:9789055946495
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:148
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (1)

Ik ren dus ik ben!?
Ronald Buitenhuis | 27 mei 2009
Op zoek naar de ware ik. Zo zou je een hele stroom aan managementboeken die momenteel verschijnen, kunnen samenvatten. Nogal wat managementauteurs grijpen de gekte in de wereld aan om tot reflectie te komen. Zijn we met z’n allen verdwaald? Moeten we weer weg van de aandeelhoudersbenadering? De ene auteur slaagt beter in zijn missie dan de ander. Nooit meer sjoemelen van Rob Fijlstra en Harry Wullings is een positieve variant.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

podcast
Rob Fijlstra over sjoemelgedrag
Ronald Buitenhuis 3 juni 2009 Er wordt veel gesjoemeld. Zo onderscheiden Rob Fijlstra en Harry Wullings grote en kleine sjoemels. Nu geldt vooral ‘ik ren dus ik ben’, wat leidt tot sjoemelen. Om dit tegen te gaan, zouden we ons gezonde verstand moeten gebruiken en ons levenstempo moeten vertragen. Met Nooit meer sjoemelen willen zij achterdocht, cynisme en machteloosheid tegengaan. Fijlstra praat met Management & Literatuur over ritselen, authenticiteit en slow management.

Over Rob Fijlstra

Organisatie activist: frisdenker, status-quo uitdager, prestatieaanjager en potentieel ontsluiter. Na de middelbare school, sociale academie en voortgezette opleiding kreeg zijn beroepsmatige pad vorm door zijn hart te volgen en telkens niet te kiezen voor de gemakkelijkste weg. Zo leverde de erkenning als dienstweigeraar hem een baan op binnen de organisatieafdeling van de Universiteit van Amsterdam, met fantastische collega’s die hem het vak van organisatieadviseur leerde. Na vier jaar belandde hij bij de Postgiro RPS Gemeentegiro, met als mazzel dat er veel inzichten over cultuurverandering en organisatieontwikkeling op zijn pad kwamen. Na 13 jaar en verschillende leidinggevende rollen was het in 1990 tijd om op eigen benen te gaan staan. Dus sloot Rob zich als partner aan bij AVOP (Adviesgroep voor Organisatie Psychologie). Om van daaruit DGA te worden van de maatschap FijlstraWullings te Amstelveen. Rob is nu (certified) management consultant, intervisie begeleider, klankbord en begeleider van werkconferenties. Hij is tevens een energiek, uitdagend en veelgevraagd spreker. Rob is altijd op zoek naar ongebruikt potentieel met als motto ‘anders kijken, meer zien’. Zijn startvraag is dikwijls: ‘what’s really crying out for change here?’

Andere boeken door Rob Fijlstra

Over Harry Wullings

Harry Wullings is partner bij Fijlstra-Wullings; een maatschap die zich vooral bezighoudt met de vraag wat individuen en organisaties kunnen doen om het aanwezige potentieel goed te benutten. Rob is publicist van diverse boeken over leiderschap.

Andere boeken door Harry Wullings

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Nooit meer sjoemelen