Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Risicodialoog

Gericht aan de slag met de Doel-Onzeker-Doen-aanpak

Paperback Nederlands 2023 9789024457946
Verkooppositie 881Hoogste positie: 362
Nog niet verschenen, verwacht op 16‑06‑2023
24,95

Samenvatting

Steekt jouw organisatie kostbare tijd en energie in ingewikkelde vormen van risicomanagement, maar levert dat maar weinig merkbare meerwaarde op? Worstelen jullie met hoe je organisatiedoelen kunt halen in een omgeving vol complexiteit en onzekerheid?

Ga dan in risicodialoog. Met deze laagdrempelige en toegankelijke aanpak kun je direct en gericht aan de slag. Dat doe je aan de hand van drie eenvoudige vragen:
1. Wat is het Doel?
2. Wat is daarbij Onzeker?
3. Wat staat ons te Doen?

Deze drie Doel-Onzeker-Doen-vragen vormen het startpunt voor een dialoog waarin je ERG – Expliciet, Realistisch en Gestructureerd – praat over de relevante onzekerheden, risico’s en kansen in jouw organisatie. Dit levert een eenduidig beeld op over jullie doelen en zorgt voor wederzijds begrip en heldere strategische keuzes.

Risicodialoog maakt effectief omgaan met complexiteit en onzekerheid direct toepasbaar voor elke leidinggevende en vakinhoudelijke professional. Tijdrovende en saaie risicosessies worden overbodig. Voor iedereen die in een dynamische wereld een essentiële bijdrage wil leveren aan complexe vraagstukken als duurzaamheid, veiligheid, winstgevendheid en welzijn.

Specificaties

ISBN13:9789024457946
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:16-6-2023
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Over Martin van Staveren

Martin van Staveren is adviseur, auteur, docent en spreker. Hij ontwikkelde het gedachtegoed voor risicoleiderschap. Met zijn bureau VSRM helpt hij organisaties doelgericht om te gaan met risico’s én kansen in complexe situaties. Eerder schreef hij onder andere Risicogestuurd werken (2015), Risicoleiderschap (2018) en Iedereen Risicoleider (2020).  

Andere boeken door Martin van Staveren

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Risicodialoog