Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Verander je overtuigingen

Technieken van de Amerikaanse NLP goeroe

Paperback Nederlands 2011 9789055992010
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is een bekende en beproefde techniek voor verandering en herprogrammering. De bekende Amerikaanse trainer Robert Dilts richtte zich voornamelijk op het veranderen van je overtuigingen.
We zijn overtuigd van ons gelijk en overtuigd van heel veel dingen. Maar steeds weer blijken die niet waar. We geloven dat het zo is. De waarheid blijkt vaak anders. Overtuigingen zijn vooral lastig als ze je blokkeren in je functioneren. Als je ervan overtuigt bent dat je ziek bent, ben je ook ziek. Maar als je ervan overtuigd bent dat je beter wordt is de kans op genezing groot.

De kracht van de placebo is hierop gebaseerd. Iedere arts weet dat als je de patiënt kunt overtuigen van zijn genezing dat die genezing er kan komen. Als je denkt dat je voor de gek wordt gehouden, zal die overtuiging uitkomen. Denk je dat je relatie geen kans meer heeft, dan is dat ook zo. Maar ben je ervan overtuigd dat hij of zij de ware voor je is, dan geef je die relatie een kans.

De overtuigingen van anderen over ons maken het soms erg lastig. Je bokst tegen een onbekende vijand. Onze overtuigingen beïnvloeden onze intelligentie, gezondheid, relaties, creativiteit en noem maar op. Zijn we in staat om onze overtuigingen te veranderen, dan verander je negatief in positief. We kunnen het beeld dat de ander heeft veranderen en we kunnen een groep positief beïnvloeden door de overtuigingen van die groep te veranderen. Verander je overtuigingen is het belangrijkste boek dat als basis geldt voor veel NLP technieken en is verplichte literatuur in iedere opleiding. In dit boek tref je uitgebreid de verschillende modellen die Robert Dilts met veel succes gebruikt.

Specificaties

ISBN13:9789055992010
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:185
Druk:3
Verschijningsdatum:10-12-2014
ISSN:

Lezersrecensies

2.0 van de 5
2 stemmen
0
0
0
2
0

Inhoudsopgave

Inleiding

1. De aard van een overtuiging
2. Overtuigen over vaardigheden
3. Overtuigingssystemen en kernovertuigingen
4. Integratie van tegenstrijdige overtuigingen
5. Overtuigingssystemen en relaties
6. Samenvatting

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Verander je overtuigingen