Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ervaring niet vereist

nagelaten document een jonge psycholoog over haar werk in een tbs-kliniek

Paperback Nederlands 2010 9789057592393
Verkooppositie 5192Hoogste positie: 5192
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Léonie Holtes werkte als psycholoog in een tbs-kliniek. Toen ze merkte dat vrijwel niemand weet wat zich achter de gesloten deuren van een kliniek afspeelt, koos ze ervoor om haar werkervaringen prijs te geven aan de buitenwereld.
In Ervaring niet vereist toont ze wat de werkelijke dilemma s in de tbs-praktijk zijn. Hoe zorgvuldig wordt de diagnose van een patiënt eigenlijk gesteld? Waarop zijn de therapieën gebaseerd? En hoe staat het met de opleiding van de therapeuten?
Door een wrange speling van het lot heeft Léonie Holtes haar definitieve manuscript nooit bij haar uitgever kunnen bezorgen. Ze kreeg psychoses en beëindigde in 2011 haar leven. Twee jaar na haar overlijden verschijnt haar boek alsnog, met een nawoord van Volkskrant-journalist Tonie Mudde, die in oktober 2012 een spraakmakend artikel aan haar wijdde.
Léonie Holtes (1980-2011) studeerde klinische psychologie en volgde een postdoctorale opleiding journalistiek. Ze werkte anderhalf jaar in een tbs-kliniek, waar ze begon als stagiaire en opklom tot forensisch psycholoog met een eigen patiëntenafdeling.
`Holtes kritische reflecties zijn nog steeds actueel. Haar openhartige getuigenis verdient een breed lezerspubliek. hoogleraar forensische psychologie corine de ruiter

Specificaties

ISBN13:9789057592393
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:15-1-2010
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ervaring niet vereist