Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De stad uit

Mijn hart verpand aan het platteland

Paperback Nederlands 2019 9789057599637
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

'Ik had de kolder in mijn kop. Ik wilde de stad uit, verkassen naar het platteland. Ik wilde rust, reinheid en regelmaat. Ik verlangde naar boerenjongens in blauwe overalls met knoopgulpen die balen hooi op de kar werpen, koeien die ineens een flats uit hun achterste laten vallen, norse knoesten die in het bruine dorpscafé Berenburg drinken. Ik wilde dat het leven weer langzaam werd.'

Na het overlijden van haar man besloot Petra Possel het roer drastisch om te gooien: ze verhuisde naar een voormalig walvisvaardersdorp aan het Friese IJsselmeer. Met veel zelfspot beschrijft ze haar eerste schreden op het platteland. Een stadse dame van middelbare leeftijd, een 'weduwvrouw', die in haar eentje naar een dorp met tweehonderd inwoners trekt is niet alledaags, maar als er ook nog een nieuwe man over de vloer komt, houden zelfs de kleine dorpsjongetjes het niet stil.

Openheid is de beste verdediging, ontdekt ze al snel en zo ontwapent ze de Zwaluwman, de Sokkenvrouw en de rest van de 'mienskip'.

Specificaties

ISBN13:9789057599637
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Druk:1
Verschijningsdatum:29-3-2019
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Petra Possel

Petra Possel (1963) is radiopresentator, schrijver, lekkerbek en wijnliefhebber. Ze presenteert het cultuurprogramma Kunststof, het kook- en eetprogramma Mangiare! en schrijft in NRC Handelsblad over restaurants. Eerder verscheen van haar de succesvolle bundel Vrouw in de rouw. In 2015 verscheen De troost van eten.

Andere boeken door Petra Possel

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De stad uit