Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Waar halen ze het lef vandaan?

Omgaan met agressief gedrag

Paperback Nederlands 2002 9789058711922
Dit artikel is niet leverbaar.

Samenvatting

We krijgen steeds vaker te maken met agressief gedrag, soms met erg vervelende gevolgen. En we maken ons er erg boos over en vragen ons dan af waar anderen het lef vandaan halen. Dat helpt echter niet om goed op agressie te reageren en de nadelige gevolgen te beperken. In dit boek staat agressief gedrag van klanten en publiek tegenover medewerkers van zorg- en dienstverlenende instellingen centraal. Klaas Groot belicht verschillende vormen van agressie. Bij elke verschijningsvorm zet hij uiteen welke aanpak het beste past. Daarnaast geeft hij verschillende psychologische verklaringen voor agressief gedrag. Welke aanpak in een bepaalde situatie past valt echter niet te zeggen. Het gaat immers om de wisselwerking tussen de medewerker en de agressieve klant. Ook schenkt de auteur aandacht aan wat er bij de medewerker van binnen gebeurt: wat neemt hij waar, wat denkt en voelt hij daarbij, wat is hij geneigd te doen?
Constructief omgaan met agressie helpt om afstand te nemen, zodat de medewerker de situatie overziet en positie kan kiezen met als doel respectvol op mensen te reageren, zonder de grenzen en de veiligheid in gevaar te brengen.

Specificaties

ISBN13:9789058711922
Trefwoorden:agressie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:181
Verschijningsdatum:17-10-2008

Expertrecensies (1)

Bert Peene | 2 december 2002
Het opleidingsaanbod van een (middel)groot bureau geeft een aardige indruk van de waan van de dag in de wereld waarin managers en medewerkers de belangrijkste rollen spelen. Van wat 'in' is omdat Mensen Die Het Kunnen Weten dat zeggen bijvoorbeeld. Maar ook van echte behoeften, die het functioneren van mensen in sterke mate bepalen.Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Waar halen ze het lef vandaan?