Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Iets voor de rondvraag?

Over vergaderen en besluitvorming

Paperback Nederlands 2002 9789058712028
Verkooppositie 99999998 dagen in de top 100
Niet leverbaar.

Samenvatting

Hoe vaak vergadert u in een week? En zeg eens eerlijk: zijn al die vergaderingen efficiënt? En Leuk? Worden er zinvolle onderwerpen besproken en daadwerkelijk besluiten genomen? Komen alle agendapunten aan de orde en draagt iedere deelnemer voldoende bij? Als u op een of meer van deze vragen nee antwoordt, is dit boek voor u geschreven. Natasja Loomans maakt duidelijk dat vergaderingen effectief en leuk kunnen zijn. Dat vereist wel een duidelijk doel, een positieve instelling van alle vergaderaars, voldoende communicatieve vaardigheden en een slim gebruik van de hulpmiddelen. En een voorzitter die duidelijk onderscheid maakt tussen inhoud, procedure en proces en de communicatieve vaardigheden bezit om de vergadering optimaal te laten verlopen. Vaardigheden als aanmoedigen en afkappen, overtuigen en besluiten nemen, omgaan met passiviteit en manipulaties komen dan ook uitgebreid aan bod.

Specificaties

ISBN13:9789058712028
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:158
Druk:1
Verschijningsdatum:6-10-2010

Expertrecensies (1)

Zinloze vergaderingen
Pierre Pieterse | 22 september 2006
Vandaag een berichtje in Intermediair: Vergaderen wordt steeds minder productief. Zo blijkt althans uit onderzoek onder ruim 800 leidinggevenden in Europa. Ook al zaten bij deze leidinggevenden geen Nederlanders, ik weet zeker dat de resultaten heel herkenbaar zijn in ons land.Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
11 stemmen
8
1
1
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Natasja Loomans

Natasja Loomans is een ervaren communicatietrainer en auteur. Vanuit haar bedrijf Toguna Training verzorgt zij trainingen op het gebied van communicatie, samenwerken en didactische vaardigheden. De rode draad in haar werk is persoonlijke communicatie en beïnvloeden. Eerder boeken van haar hand zijn: - Iets voor de rondvraag? - Stukken beter schrijven (met co-auteur J. de Geus) - Inzicht in Teams (met co-auteur V. van Reusel) Daarnaast is Natasja Loomans een ervaren ontwikkelaar van trainingsmateriaal. Zij ontwikkelde trainingen en opleidingen voor diverse opleidingsinstituten zoals NCOI en Reed Business. Opleidingen. Eerdere publicaties van haar op dit gebied zijn: - Het Teamspel (met co-auteur V. van Reusel) - Het Onderhandelspel Uitgangspunt in haar werk is dat ieders situatie uniek is. Door goed te observeren en te luisteren, zowel naar de ander als naar uzelf, ontdekt u wat u echt wilt en wat u kunt doen om te bereiken wat u wilt op een manier die bij u en bij de situatie past. Op deze wijze ondersteunt Natasja Loomans managers en medewerkers bij het vinden van eigen oplossingen die werken.

Andere boeken door Natasja Loomans

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Iets voor de rondvraag?