Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
e.a.

Leidinggeven aan Six Sigma

Praktijklessen voor managers en projectleiders

Paperback Nederlands 2007 9789058712172
Voormalig top 100Totaal 30 dagen
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Er is al veel geschreven over Six Sigma, maar toch blijkt het in de praktijk heel lastig om Six Sigma goed toe te passen, vooral aan de borgings- en veranderkundige kant. Leidinggeven aan Six Sigma biedt wél concrete hulp bij de praktijktoepassing van verandertrajecten. Op basis van ervaringen in een aantal bedrijven geven de auteurs voorbeelden van operationele oplossingen. Ze waarschuwen voor bekende valkuilen, presenteren succesvoorwaarden voor implementatie, en beschrijven in een case de invoering en borging van Six Sigma.

Daarmee is dit boek belangrijk voor iedereen die leidinggeeft aan Six Sigmaprojecten. In Six Sigma termen: champions, sponsors, Green en Black Belts. Daarnaast is het boek geschikt voor mensen die vanuit een leidende rol een organisatie willen verbeteren met een andere methode dan Six Sigma. Een groot deel van de lessen gaat immers over het snel en effectief veranderen van een organisatie.
Heel bijzonder aan dit boek is, dat nu eens niet Amerikaanse situaties worden beschreven: alle auteurs komen uit het Nederlandse bedrijfsleven. De beschreven praktijksituaties zijn daarmee veel herkenbaarder.

'Dit boek geeft je het gevoel dat je omringd wordt door mensen die Six Sigma hebben gerealiseerd: je wordt overgoten met ervaringen, die je om kunt zetten in eigen inzichten of aanpakken. Een duidelijke, wellicht zelfs een verplichte aanrader voor mensen die de worsteling aangaan met Six Sigma.'
Arend Oosterhoorn - Directeur Oosterhoorn Advies en auteur van: '111 instrumenten voor kwaliteitsverbetering'

'Het vraagt intelligentie om de voordelen van Six Sigma in te zien. Het vraagt moed en bovenal leiderschap om dit inzicht in actie om te zetten. Dit boekje helpt om Six Sigma succesvol voor u te laten werken.'
Paul E. Chün - Vice President for Lean Six Sigma, KLM Engineering & Maintenance

Specificaties

ISBN13:9789058712172
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:3-5-2007
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Lezersrecensies

4.4 van de 5
5 stemmen
2
3
0
0
0

Over Rini van Solingen

Rini van Solingen is CTO bij Prowareness, waar hij klanten helpt bij het snel en wendbaar maken van hun organisatie. Tevens is hij deeltijdhoogleraar aan de TU Delft en verzorgt hij regelmatig colleges aan Universiteit Nyenrode. Rini heeft technische informatica gestudeerd aan de TU Delft en is gepromoveerd in de bedrijfskunde aan de TU Eindhoven. Rini is vooral spreker en auteur. Zijn expertise is snelheid en wendbaarheid van mensen en organisaties. Jaarlijks geeft hij er zo’n honderdvijftig lezingen over op kennissessies, conferenties en bedrijfsevenementen. Zijn bekendste (management) boeken zijn: De kracht van Scrum (met Eelco Rustenburg), De Bijenherder, Formule-X (met Jurriaan Kamer), AGILE, en Scrum voor managers en Agile werken in 60 minuten (beide met Rob van Lanen).

Andere boeken door Rini van Solingen

Inhoudsopgave

1. Introductie
2. Case: Leading change
3. Case: Creating a shared need
4. Case: Shaping a vision
5. Case: Mobilizing commitment
6. Case: Making change last
7. Case: Monitoring progress
8. Case: Systems and structures
9. Case: Groetelaers Six-Sigma programma

Nawoord
Literatuurlijst
Woordenlijst
Six-Sigma leiderschaps-selfassessment

Trefwoorden

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leidinggeven aan Six Sigma