Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Handboek suïcidaal gedrag

Gebonden NL 2019 9789058983244
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Vaak meer dan één oorzaak voor suïcidaal gedrag
Ieder jaar maken duizenden Nederlanders en Vlamingen een eind aan hun leven. Veel frequenter nog worden suïcidepogingen ondernomen. Suïcidaal gedrag komt zelden voor zonder de context van psychiatrische ziektebeelden, maar dat is geen voldoende verklaring. Er is vaak meer dan één oorzaak voor suïcidaal gedrag, want ook neurobiologische, genetische, psychologische en omgevingsgebonden factoren hebben hun invloed.

Nieuwe editie van Handboek suïcidaal gedrag
In deze nieuwe editie van Handboek suïcidaal gedrag zijn de hoofdstukken over epidemiologie, psychologie en neurobiologie, en opvang en behandelingen vernieuwd aan de hand van de recente wetenschappelijke literatuur. Er zijn hoofdstukken toegevoegd over de Nederlandse en Vlaamse multidisciplinaire richtlijnen en over bijzondere aandachtsgebieden, zoals de LHBTI-gemeenschap, het betrekken van naasten, de zorg voor nabestaanden en de dialoog tussen patiënten, hun familie en de hulpverlening. Door de bespreking van de mogelijkheden van online hulpverlening en suïcidepreventie wordt veel aandacht besteed aan de rol van het internet.

Voor wie is Handboek suïcidaal gedrag?
Het handboek is geschikt voor onder meer artsen, psychologen, psychiaters,verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten, maatschappelijk werkers, preventiewerkers, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers.

Specificaties

ISBN13:9789058983244
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:494
Uitgever:De Tijdstroom
Verschijningsdatum:2-4-2019
Hoofdrubriek:Geneeskunde

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek suïcidaal gedrag