Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Enterprise intelligence (Nederlandstalig)

Het creëren van de intelligente en alerte organisatie

Gebonden Nederlands 2004
Verkooppositie 538
Dit product is niet meer leverbaar
34,90

Samenvatting

'Enterprise intelligence' is een relatief nieuwe managementdiscipline die in toenemende mate acceptatie vindt in het internationale bedrijfsleven. Rodenberg beschrijft in dit boek de enorme dynamiek in de snel veranderende internationale markten en hoe ondernemingen met het toepassen van intelligence een continue goede performance op hun markten kunnen realiseren. Uitvoerig komen de dimensie in data, informatie, kennis en intelligence aan bod ondersteund met tientallen schema's, quotes en case studies van onder meer Unilever, Cisco, Boeing, DuPont, GE, Wal Mart, Roche, NutraSweet, Shell, Nokia, Xerox, Canon, Heineken en KLM.

De business intelligence systemen maken de onderneming nauwelijks intelligenter of alerter. Hier draait het om het ordenen, structureren en toegankelijk maken van de interne data-en informatiestromen, management informatiesystemen en datawarehouses. Bij competitive intelligence gaat het om het verzamelen, interpreteren en analyseren van de externe data, informatie en kennis uit de externe en internationale omgeving van de organisatie en deze te transformeren naar intelligence voor verbeterde besluitvorming en het continu voeden van de strategische managementprocessen. Bij organisational intelligence gaat het primair om de mensen als bindende factor tussen de business en competitive intelligence competenties van de onderneming.

Het boek beschrijft bovendien uitgebreid de strategische managementdiscipline 'Competitive Intelligence, dat nog slechts in beperkte mate is ingevoerd in Nederland maar daarentegen al vele jaren wordt toegepast door bijna alle bedrijven uit de top-500 van Fortune Magazine en de internationale topbedrijven in het Verre Oosten en in Europa.

Specificaties

ISBN13:9789059720138
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:287
Druk:1

Expertrecensies (1)

Eric van Arendonk RM | 6 maart 2005
'Enterprise intelligence', Wat moet ik met zo'n titel? Het komt me in eerste instantie zweverig over. De subtitel; 'Het creëren van de intelligente en alerte organisatie' was voor mij een titel die ik al eerder gehoord had. Links op het omslag staat nog een zinnetje, alsof er een tweede subtitel is: 'Het integreren van business intelligence, organisational intelligence en competitive intelligence tot enterprise intelligenc'.Lees verder

Lezersrecensies

3.0 van de 5
2 stemmen
1
0
0
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Joseph Rodenberg

Josèph H.A.M. Rodenberg is managing partner of Rodenberg Tillman & Associates, based in the Netherlands, founded in 1985, and active in strategic competitive intelligence solutions across Europe. He is recognized in Europe as one of the leading experts in strategic intelligence. Josèph is a well-known speaker/presenter at international seminars, conferences and universities across the world. His two day International Master Class Strategic Competitive intelligence is recognized in Europe and the Far East as the leading training course in strategic competitive intelligence. Since the year 2000 Josèph has published three books on business intelligence, enterprise intelligence and strategic competitive intelligence.

Andere boeken door Joseph Rodenberg

Inhoudsopgave

Voorwoord

Bronnenoverzicht

1.. . .Inleiding: Het perspectief van Enterprise Intelligence
2.. . .Goede besluitvorming is intelligence based
3.. . .Het meten van de effectiviteit van competitive intelligence
4.. . .Enterprise intelligence
5.. . .Strategie
6.. . .Competitive intelligence
7.. . .Intelligence driven innovation
8.. . .Competitor intelligence
9.. . .Competitive technology intelligence
10.. . .Business intelligence
11.. . .Informatie
12.. . .Knowledge Management
13.. . .Mijn ervaringen met het implementeren van intelligence
14.. . .Organisational intelligence
15.. . .Analysetechnieken

Epiloog

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Enterprise intelligence (Nederlandstalig)