Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De kredietcrisis

De implosie op de financiële markten van binnenuit bekeken

Paperback Nederlands 2008 9789059722576
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

'Complexe financiële producten zijn de hoofdschuldige in de kredietcrisis. Er moeten structureel hogere buffers komen in het bankwezen. De centrale banken moeten strenger toezicht houden op de kapitaalmarkt.' Er zijn veel meningen over de kredietcrisis, en de bijbehorende oplossingen zijn divers, maar wat is er werkelijk aan de hand?

In dit boek worden de opbouw van de kredietcrisis en de financiële producten die hierin een rol spelen op een toegankelijke wijze verklaard. Iedereen die de complexe ontwikkelingen in de financiële markten wil begrijpen, vindt hier een helder overzicht. Maar ook voor ingewijden biedt 'De kredietcrisis' verrassende nieuwe inzichten.

Jac. Kragt werkte in de kapitaalmarktdivisies van verschillende Nederlandse banken. Hij hield zich daarbij intensief bezig met de financiële producten die een hoofdrol spelen in de kredietcrisis. Zijn kennis van de praktijk geeft aan dit toegankelijke boek het perspectief van een insider.

Specificaties

ISBN13:9789059722576
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:118
Druk:1
Verschijningsdatum:9-7-2008

Expertrecensies (2)

De kredietcrisis
Coby van Haastrecht | 6 februari 2009
'De kredietcrisis' van Jac Kragt (geschreven in juni 2008) voorspelt niet de totale omvang van de crisis. Het boek beschrijft voor niet-insiders in de bankwereld duidelijk de oorzaken van het ontstaan van deze crisis. Dit doet hij aan de hand van illustratieve en goed uitgelegde modellen. Voor mij was het een openbaring dat banken hun belangrijkste taak, 'het beoordelen van risico's', hebben overgelaten aan kredietbeoordelaars zonder registratie of kwalificatie. Nog vreemder is het dat banken pakketten kredieten kochten, zonder het risico goed te beoordelen. Amerikaanse overheidsregels hebben de crisis hierbij nog verdiept.
Lees verder
De kredietcrisis
Eric van Arendonk | 5 november 2008
'De kredietcrisis' van Jac. Kragt is gedateerd op juni 2008. Het is nu november 2008 en in die paar maanden die hiertussen zitten is er, zoals iedereen weet, enorm veel gebeurd en ik vrees dat het einde nog niet in zicht is. Het boek verhaalt de oorzaken van deze crisis zoals die vóór juni 2008 bekend waren.
Lees verder

Lezersrecensies

3.4 van de 5
5 stemmen
2
0
2
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Preventieve nationalisatiegolf van banken lijkt onvermijdelijk
Rob Hartgers 13 oktober 2008 De nationalisatie van Fortis en ABN AMRO is pas het begin, voorspelt financieel deskundige Jac. Kragt. Binnen afzienbare tijd worden de meeste belangrijke banken genationaliseerd. Preventief. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd.

Over Jac Kragt

Jac. Kragt (1967) werkte in de kapitaalmarktdivisies van verschillende Nederlandse banken. Hij hield zich daarbij intensief bezig met de financiële producten die een hoofdrol spelen in de kredietcrisis

Andere boeken door Jac Kragt

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Geldstromen als voedselketen
3. Risks, what risks?
4. De Amerikaanse hypotheekmarkt
5. Arbitrage in het centrum van de voedselketen
6. Het uitbreken van de kredietcrisis
7. Aanbevelingen van het Financial Stability Forum
8. Afsluiting

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kredietcrisis