Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Digitale architectuur

Enterprisearchitectuur, softwarearchitectuur, service-georiënteerde architectuur

Gebonden Nederlands 2012
Verkooppositie 4680
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Binnen de ICT bestaat over het begrip architectuur veel spraakverwarring en veel hype. Deze spraakverwarring komt voor een deel door de verschillen in betekenis die aan het begrip architectuur worden gegeven. Die betekenis kan variëren van de beschrijving van de technische opbouw en structuur van een softwareoplossing tot een samenhangende modellering van de informatievoorziening in een organisatie.

Dit boek maakt het onderwerp architectuur toegankelijk voor beslissers en beleidsmakers op het gebied van ICT, en is daarmee ook een introductie voor studenten en ICT-adviseurs. Om spraakverwarring te voorkomen wordt onderscheid gemaakt in drie verschillende typen architectuur: enterprisearchitectuur, softwarearchitectuur en servicegeoriënteerde architectuur. Daarnaast wordt ingegaan op het belang en de toegevoegde waarde van architectuur, en hoe het werken onder architectuur in de praktijk kan worden gebracht.

De auteurs beogen in de breedte een overzicht te geven van het onderwerp architectuur in de context van informatievoorziening en ICT. Alleen de belangrijkste concepten komen aan bod; voor verdieping wordt verwezen naar andere literatuur.

Specificaties

ISBN13:9789059726932
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:216
Druk:1
Verschijningsdatum:26-10-2012

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Bas Kruiswijk

Bas Kruiswijk heeft een achtergrond in de softwareontwikkeling. Als adviseur bij Twynstra Gudde maakt hij ICT-vraagstukken begrijpelijk voor beleidsmakers, beslissers, inkopers en gebruikers. Daarnaast is hij docent ICT architectuur aan de universiteit Leiden.

Andere boeken door Bas Kruiswijk

Over Rob Poels

Rob Poels is in 2006 gepromoveerd op een onderzoek naar de manier(en) waarop de toegevoegde waarde van ICT vergroot en gemeten kan worden. Rob houdt zich bij Twynstra Gudde bezig met ICT-architectuur en ICT-gerelateerde besturingsvraagstukken. Opdrachtgevers zijn bestuurders die meer grip op ICT willen krijgen en ICT-managers/CIO's die aan de bestuurstafel willen plaatsnemen.

Andere boeken door Rob Poels

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Inleiding
2. Het belang van architectuur
3. Enterprisearchitectuur
4. Service-georiënteerde architectuur
5. softwarearchitectuur
6. werken onder architectuur
7. Migreren en veranderen
8. Toekomst?

9 Bijlagen:
1: Referenties
2: Beknopte toelichting architectuurmodellen
3: Archimate
4: Index

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Digitale architectuur