Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Het gaat steeds beter! + Werkvormkaarten

Activerende werkvormen voor de opleidingspraktijk

Gebonden Nederlands 2008 9789060609064
Verkooppositie 5333Hoogste positie: 163
In herdruk, verwacht op 27‑10‑2021

Samenvatting

Als het om onderwijs en opleiden gaat, kan over veel zaken verschil van mening bestaan, maar over één ding zijn docenten het roerend eens: deelnemers leren pas als ze iets doen. Niemand waait iets aan. Wie iets wil leren, ontkomt er niet aan inspanningen te leveren. Dit boek biedt 130 werkvormen om die inspanningen bij deelnemers op te roepen, stuk voor stuk werkvormen die leren tot avontuur maken. De auteurs baseren zich op de vier fasen van ervaringsleren van Kolb: conceptualiseren, toepassen, ervaren en reflecteren. Bij elke fase horen andere werkvormen. In een les komen alle fasen aan bod, pas dan is er sprake van een volwaardig leerproces.

Activerende werkvormen zorgen voor de goede balans tussen de activiteiten van de deelnemers en de docent. Zowel voor docent als deelnemer leveren activerende werkvormen interessante voordelen op. De werkvormen zijn ingedeeld in vijf soorten: ijsbrekers, spelvormen, discussievormen, werkopdrachten en docentgecentreerde werkvormen. De werkvormen zijn overzichtelijk ingedeeld en voorzien van voorbeelden uit de praktijk van de auteurs.

De bijbehorende werkvormkaarten zijn een hulpmiddel bij het ontwikkelen van een workshop, training of lessencyclus. Het doosje bevat 140 kaarten: voor iedere werkvorm één en 10 kaarten met een toelichting op onder andere de gebruiksmogelijkheden van de kaartenset.

Specificaties

ISBN13:9789060609064
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:484
Druk:1
Verschijningsdatum:3-8-2017
Hoofdrubriek:Non-profit
Herdrukdatum:27-10-2021

Lezersrecensies

4.3 van de 5
4 stemmen
1
3
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Lia Bijkerk

Lia Bijkerk heeft Pedagogiek en Onderwijskunde gestudeerd en werkt als zelfstandig ondernemer onder de naam Edufit (www.edufit.nl). Ze ontwikkelt onderwijs, doet onderzoek,adviseert, coacht en verzorgt trainingen en workshops rondom het thema activerend opleiden.Lia heeft bijna 30 jaar ervaring in het maken en toepassen van activerende werkvormen. Lia heeft eerder producten uitgebracht die goed aansluiten bij 'Werken met actiekaarten'

Andere boeken door Lia Bijkerk

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Conceptualiseren
2. Toepassen
3. Ervaren
4. Reflecteren

Overzichten
Geraadpleegde bronnen en aanbevolen literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het gaat steeds beter! + Werkvormkaarten