Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Zenboeddhisme en het westen

Oosterse en westerse wegen tot inzicht en verlichting

Paperback NL 2020 9789061315421
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

«Zenboeddhisme en het Westen» behoort zonder twijfel tot de belangrijkste publicaties over de spirituele raakvlakken tussen het westerse mensbeeld en de oosterse wijsgerige traditie. Dit boek wordt wereldwijd gezien als een der meest stimulerende en inspirerende verkenningen van de verschillen en gelijkenissen tussen de mogelijke wegen naar inzicht en begrip in de menselijke situatie. In «Zenboeddhisme en het Westen» blijkt dat Oost en West ten diepste altijd één streven hebben: het oplossen van de eeuwige levensvragen om zo een waarachtig mens-zijn te bereiken.

Erich Fromm [1900-1980] geldt als een der belangrijkste denkers over mens en maatschappij van onze tijd. Met werken zoals «Liefhebben, een kunst een kunde», «De angst voor vrijheid» en ook «Een kwestie van hebben of zijn» had hij een diepgaande invloed op zowel het wereldbeeld als de geesteshouding van de hedendaagse mens.
Daisetz Teitaro Suzuki [1870-1966] speelde als godsdienstfilosoof en boeddhistisch geleerde een sleutelrol in de kennismaking van het Westen met zen. Tijdens zijn studie aan de Universiteit van Tokio ontving hij een authentieke zen-opleiding door de zenmeesters Imakita Kôsen en Shakoe Sôen. Nadien schreef hij tal van invloedrijke boeken, zoals «Studies in Zen Buddhism», «An Introduction to Zen Buddhism» en «Mysticism: Christian and Buddhist».

«Een briljant en baanbrekend boek over de relatie tussen twee belangrijke paden naar zelfrealisatie. Onmisbaar voor elk bewust levend mens.» – PSYCHOLOGY

«Oost en West ontmoeten elkaar in een hoogst interessant boek, dat ten zeerste kan worden aanbevolen.» – WETENSCHAP

Specificaties

ISBN13:9789061315421
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Uitgever:Bijleveld, Uitgeverij
Verschijningsdatum:20-1-2020
Hoofdrubriek:Filosofie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zenboeddhisme en het westen