Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het Polariteitenspel verbindt

die ándere kant van jezelf brengt je in evenwicht

Gebonden Nederlands 2020 9789064558108
Verkooppositie 2319Hoogste positie: 2319
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Het boek ‘Het Polariteitenspel verbindt’ door Danny Warbout, beschrijft de theoretische achtergronden en de praktische toepassing van het Polariteitenspel/ Het Gelijkspel. HR-managers, trainers, coaches, docenten, loopbaanbegeleiders, leidinggevenden worden door middel van dit boek uitgedaagd, om met de nieuwe inzichten aan de slag te gaan. Polair denken en doen kan voor velen de oplossing zijn voor een noodzakelijk evenwicht. In combinatie met de spellen een ‘compleet verhaal’.

De inhoud van dit boek plaatst het denken en vooral de praktijk van persoonlijke- en organisatieontwikkeling in een nieuw perspectief. Bestaande inzichten, nog vaak geworteld in of-of denken, worden verrijkt en getransformeerd door een polaire en-en benadering. Juist het Polair denken en doen brengt het noodzakelijke evenwicht en voorkomt onnodige spanning, stress en teleurstelling zowel privé als op de werkvloer. En misschien wel het belangrijkste: Het rekent af met de heersende reactiviteit, die nog steeds op grote schaal wordt gevoed door de manier waarop onderwijs wordt gegeven en door managementstijlen, die over het algemeen te weinig ruimte laten voor persoonlijke ontwikkeling en creativiteit. Reactivitus is een ‘volksziekte’, die ervoor zorgt dat vele mensen en organisaties onvoldoende in hun kracht staan. Het is de hoogste tijd om deze negatieve spiraal om te buigen naar een nieuwe vorm van onderwijs en een HRM-aanpak, waarbij daadwerkelijk de human resources van het individu of van het team als natuurlijk fundament wordt gekozen. Vanuit deze basis en met respect voor de natuurlijke talenten van mensen mogen en kunnen competenties effectief worden aangeleerd.

Het op dit thema ontwikkelde Polariteitenspel (later Gelijkspel) en dit boek versterken elkaar, maar kunnen ook afzonderlijk worden gebruikt. De afgelopen jaren hebben veel deelnemers, persoonlijk of in teamverband zowel in trainingen als tijdens coaching- en begeleidingsstrajecten, het positieve effect ondervonden van dit inzicht. Het genereert een nieuwe betekenis aan het bestaan van mens en organisatie. Confucius zei het al: Zorg dat je elke dag een beter mens wordt! Dit boek en de spellen (Gelijkspel/Polariteitenspel/ Junior Polariteitenspel) helpen daarbij.

Tekst op de omslag van het boek:
Leef niet van wat de omgeving verwacht,
maar geniet van wie je wilt zijn!

Iedereen wordt uitgedaagd: HRM-ers, trainers, coaches, docenten, loopbaanbegeleiders, leidinggevenden en medewerkers, om met deze nieuwe inzichten aan de slag te gaan. Dit boek, de spellen al of niet in combinatie met trainingen en coaching maken het mogelijk.

Specificaties

ISBN13:9789064558108
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:164
Druk:1
Verschijningsdatum:22-12-2020
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Danny Warbout

Danny Warbout is vanaf 1999 directeur-eigenaar van D’Artagnan Consultancy BV Den Helder, gespecialiseerd in training en coaching en is auteur van het boek ‘Topsport is HOOFDzaak’ (handboek mental coaching, 2008). Vanaf 2003 docent en co-trainer van Het Tiende Huis, Oranjewoud. Samen met Martin Beljon organiseert hij management- en teamtrainingen in binnen- en buitenland gericht op persoonlijke en teamontwikkeling. Danny Warbout heeft meer dan 30 jaar ervaring in training en coaching en begon zijn loopbaan als Hoofd P&O in de gezondheidszorg. Daarnaast was hij jarenlang als parttime docent in Strategie en HRM-beleid verbonden aan de Hogeschool te Alkmaar. Samen met zijn dochter Fleur (Sociaal-Pedagogisch Coach en Hulpverlener) geeft hij periodiek ééndaagse introductietrainingen met Het Polariteitenspel (zie www.polariteitenkabinet.nl).

Andere boeken door Danny Warbout

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het Polariteitenspel verbindt