Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Kind in bemiddeling

Over de transformatie van ex-partners in collega-ouders en de kindermomenten in bemiddeling

Paperback Nederlands 2006 9789066658226
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Een meisje van zes tekende tijdens een kindermoment in bemiddeling een huis met veel ramen. 'Waarom heeft jouw huis zo veel ramen?' vroegen we. Het kind zei ons: 'Dan kunnen papa en mama alles beter zien.'

Kernachtiger kunnen de auteurs hun doelstelling niet verwoorden. Ze beschrijven de weg die ouders en hun kind(eren) bij scheiding onder professionele begeleiding van de bemiddelaar begaan om de ouder-kindrelatie op positieve wijze te behouden. Ouders worden geholpen hun communicatie waar nodig te verbeteren, naar kinderen wordt serieus geluisterd en de valkuilen in het ouderschap na scheiding worden zichtbaar gemaakt.

Het zogenaamde Zorgmodel biedt ouders en kinderen de mogelijkheid te kiezen voor ouderschap op maat. Een rechter in het Hof Den Bosch noemde het Zorgmodel 'het groeimodel'; door de geboden begeleiding kunnen ouders ondanks de scheiding groeien naar het collega-ouderschap. Van de kindermomenten in bemiddeling gaat misschien wel de grootste kracht uit. Zo houden de ouders de wortels van hun kind intact - vanuit de tijd dat ze nog samen een gezin vormden - en schenken ze het de ruimte om de vleugels uit te slaan.

Specificaties

ISBN13:9789066658226
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:150
Uitgever:SWP
Druk:3
Verschijningsdatum:14-11-2017
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Cees van Leuven

Cees van Leuven (1953) is senior rechter in de rechtbank Zeeland-West Brabant, locatie Breda. Vanaf 1998 publiceert hij met regelmaat en niet zelden richtinggevend over ouderschap en scheiden. Daarnaast traint hij rechters, advocaten en psychologen in het voeren van gesprekken met ouders in en na scheiding.

Andere boeken door Cees van Leuven

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kind in bemiddeling