Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Ondernemen in transitie

Bedrijfstransities als innovatief model voor duurzaam ondernemen

Paperback Nederlands 2014 9789069622507
Niet leverbaar.

Samenvatting

Deze tijd van grote sociale, economische en ecologische veranderingen vraagt van bedrijven, in toenemende mate, flexibiliteit, veerkracht en innovatievermogen. Deze publicatie biedt een nieuw perspectief voor bedrijven: hoe kan een bedrijf omgaan met de kansen en bedreigingen die transities naar duurzaamheid met zich meebrengen?

Transities veranderen bestaande structuren en markten op disruptieve wijze in allerlei sectoren, zoals energie, bouw, water- en afvalbeheer, chemie, zorg, welzijn en landbouw. Bedrijven kunnen slim inspelen op deze transities door zich te richten op het creëren van toegevoegde waarde middels nieuwe vormen van ondernemen. Dit vraagt voor bedrijven in de praktijk vaak om het heruitvinden van hun eigen core-business, structuur, routines en interne bedrijfscultuur.

In 'Ondernemen in transitie' bieden Derk Loorbach, Jan Rotmans en Roebin Lijnis Huffenreuter van het Dutch Research Institute for Transitions (DRIFT) verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam een unieke aanpak voor deze bedrijfstransities. Zij presenteren hier een innovatieve methode gebaseerd op de aanpak van Transitiemanagement, die zich heeft ontwikkeld vanuit de wetenschap en de praktijk. Deze aanpak is speciaal voor bedrijven die de slag willen maken van het reduceren van een negatieve impact door duurzaam ondernemen, naar het creëren van een positieve impact voor mens, milieu en economie.

Specificaties

ISBN13:9789069622507
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:112
Druk:1
Verschijningsdatum:1-8-2014
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jan Rotmans

Hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid aan de Erasmus Universiteit Jan Rotmans (1961) is een internationale autoriteit in zijn vakgebied en publiceerde honderden wetenschappelijke artikelen en tientallen boeken. Zijn laatste drie boeken, In het oog van de orkaan, Verandering van tijdperk en Omwenteling, werden bestsellers.

Andere boeken door Jan Rotmans

Inhoudsopgave

Ten geleide: Hendrik Halbe

1. Inleiding
2. Transities naar duurzame economieën
3. Wat betekent transitie naar een duurzame economie voor bedrijven?
4. Verduurzamen voor bedrijfstransities
5. Een aanpak voor bedrijfstransities
6. Slotwoord

Dankwoord
Referenties
Over DMO
Over de auteurs
SMO-publicaties

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ondernemen in transitie