Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
e.a.

De bescheiden leider

Paperback Nederlands 2005 9789075353242
Niet leverbaar.

Samenvatting

In dit boek betogen de auteurs dat de houdbaarheidsdatum van twee soorten managers aan het verlopen is: de koele rekenmeesters en de narcistische egotrippers. In de twintigste eeuw bevolkten zij de belangrijke posities in organisaties, maar hun macht brokkelt volgens Verhoeven en Verhage langzaam af. De schandalen van de afgelopen jaren daaraan in niet onbelangrijke mate bij.

De auteurs nemen een ontwikkeling waar dat er meer waardering komt voor wat zij typeren als de bescheiden leider. Zij voelen zich in hun opvattingen versterkt door onderzoek van de Amerikaanse managementgoeroe Jim Collins. De bescheiden leider is een soort sociale architect die het beste van drie andere archetypes in zich verenigt: de technicus, de econoom en de kunstenaar. Hij ontleent zijn identiteit niet aan de organisatie die hij leidt, maar aan zichzelf. De bescheiden leider is allerminst een kleurloos iemand. Hij laat zich uitdrukkelijk leiden door idealen en uitgekristalliseerde waarden en normen.

Specificaties

ISBN13:9789075353242
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:76
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Willem Verhoeven

Ir. W.F.J. Verhoeven studeerde electrotechniek aan de TH Eindhoven en daarna Sociale Wetenschappen aan de UvG. Hij werkte als adviseur voor managementontwikkeling en als hoofd van een organisatie-afdeling. Sinds 1987 werkt hij als zelfstandige en is oprichter van de Associatie voor Coaching.

Andere boeken door Willem Verhoeven

Inhoudsopgave

Inleiding

1. De spreadsheetmanager
2. Grote ego's
3. De bescheiden leider
4. Ontwikkeling van leiderschap

Bijlage

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De bescheiden leider