Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 17% korting

Anders veranderen

Paperback Nederlands 2008 9789075353297
Niet leverbaar.
VOORDEEL - 17% korting

Samenvatting

Veel veranderingsprocessen brengen niet de resultaten die men ervan verwacht. In dit boek betoogt de auteur dat deze tegenvallende resultaten samenhangen met de opvattingen van de managers die leiding geven aan deze veranderingen. Hij betoogt dat veel manager gevangen zitten in een veranderingsparadox. Ze trachten veranderingen door te voeren op een manier die eigenlijk zelf onderwerp van verandering is. Veel managers en ook hun consultants zitten nog vast in hun verlangen om veranderingen te beheersen en in modellen en methoden te vangen.
Tegenwoordig, echter is men in organisaties alom bezig met ontwikkelingen rond zelfsturing, coaching, eigen verantwoordelijkheid, zelforganisatie et cetera. Er ontstaat een nieuw organisatieparadigma. In het verlengde daarvan is er ook behoefte aan een nieuw veranderparadigma. Ook veranderingen zullen steeds meer langs principes van zelforganisatie verlopen.

In dit boek beschrijft de auteur een aantal typische denkwijzen van managers die hen voor de voeten lopen bij het vormgeven van veranderingen. Vervolgens geeft hij een handvol adviezen die kunnen helpen om bij veranderingen meer gebruik te maken van principes van zelfsturing en zelforganisatie. Hij zet de lezer daarbij voortdurend op het verkeerde been, het andere, dus het goede.
Voor de ene helft van de managers zullen zijn uitspraken koren op de molen zijn. De andere helft zal ze verwerpen als ketterse gedachten.

Specificaties

ISBN13:9789075353297
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:92
Druk:1
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Expertrecensies (1)

Harry Rorije | 12 september 2008
In het boek 'Anders veranderen' geeft Willem Verhoeven aan dat de tegenvallende resultaten van veel veranderprocessen samenhangen met de opvattingen van managers over de manier van leidinggeven. Managers en consultants zitten volgens Verhoeven in een veranderingsparadox; ze zitten vast in hun streven om veranderingen te beheersen en te controleren en denken nog veel in modellen, methoden en technieken.Lees verder

Lezersrecensies

3.5 van de 5
2 stemmen
1
0
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Willem Verhoeven

Ir. W.F.J. Verhoeven studeerde electrotechniek aan de TH Eindhoven en daarna Sociale Wetenschappen aan de UvG. Hij werkte als adviseur voor managementontwikkeling en als hoofd van een organisatie-afdeling. Sinds 1987 werkt hij als zelfstandige en is oprichter van de Associatie voor Coaching.

Andere boeken door Willem Verhoeven

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Een nieuw veranderparadigma
2. We maken het ons zelf moeilijk
3. Enkele tegendraadse adviezen

Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Anders veranderen