Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Praktijkboek Motiverende Gespreksvoering

Werken aan jouw vaardigheden

Paperback Nederlands 2019 9789075569827
Verkooppositie 1780Hoogste positie: 675
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit boek is een goudmijn voor wie, na een training Motiverende Gespreksvoering (MGV), zich de houding, strategieën en vaardigheden meer eigen wil maken.
Beknopt en helder worden de aspecten van MGV uitgelegd en geïllustreerd met duidelijke voorbeelden. Elk hoofdstuk biedt oefeningen die alleen, of samen met een ander, gedaan kunnen worden. Er wordt ruim aandacht gegeven aan reflectie op de eigen gespreksvoering om zo stap voor stap te leren.
Door de heldere en didactisch doordachte opzet leent het boek zich ook uitstekend voor gebruik in het hoger onderwijs.

Anderen over dit Praktijkboek Motiverende Gespreksvoering

De auteurs hebben een praktische vertaling gemaakt van MGV naar de dagelijkse praktijk. Het boek biedt herkenbare voorbeelden in verschillende werkvelden en neemt je mee naar de essentie van wat motiveren is. Als gespreksvoerder stelt het je nog beter in staat om je vaardigheden te blijven ontwikkelen... Een aanrader!”
Thijs Biemans, senior adviseur bedrijfsvoering Dienst Justitiële Inrichtingen en communicatie-expert

MGV zit inmiddels in het DNA van de organisatie. Medewerkers leveren met MGV een krachtige bijdrage aan het herstelproces van onze cliënten. Het professionele gebruik van MGV vergt onderhoud. Dit boek weet te inspireren en zal daarmee bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onze professionals.
Fred Gruter, beleidsmedewerker werk- en methodiekontwikkeling, Zienn Opvang en Ondersteuning

De praktijkoefeningen in dit boek hebben gelukkig niets van een tentamen om onze deskundigheid te testen. Ze nodigen, helemaal in de geest van MGV, uit om stap voor stap onze vaardigheden te trainen en te reflecteren over onze ervaringen met motiverende gespreksvoering. Een aanrader zowel voor beginners als voor gevorderden.
Herman Hacour, hulpverlener-psychotherapeut in de verslavingszorg

De auteurs
Joke Claessens is verbonden aan het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD). Ze heeft jarenlange ervaring binnen het domein welzijn en hulpverlening en is expert op het terrein van vroeginterventie en Motiverende Gespreksvoering. Ze zet hiermee verder in op de uitdaging die ze in haar jaren als preventiewerker aanging: hulpverleners inspireren en bekwamen in het voeren van motiverende gesprekken.

Rob d’Hondt werd al tijdens zijn studie geboeid door de vraag hoe mensen vrijer konden leven. Hij is sinds 1997 actief lid van het internationale netwerk van trainers in MGV (MINT Inc.). Vanuit deze hoedanigheid heeft hij de afgelopen jaren een bijdrage geleverd aan de internationale opleiding van MINT trainers. Hij is een van de oprichters en oud-voorzitter van MINTned en werkt als zelfstandig coach en trainer binnen profit- en non-profitorganisaties.

Specificaties

ISBN13:9789075569827
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:220
Uitgever:Ekklesia
Druk:1
Verschijningsdatum:24-6-2019
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktijkboek Motiverende Gespreksvoering