Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Management & non-dualiteit

De spiritualiteit van ongescheidenheid in werk, bedrijf en organisatie

Paperback Nederlands 2008 9789077194058
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

In bedrijven en organisaties is meer oog gekomen voor het belang van de oriëntatie en samenhang, eenheid, heelheid, non-dualiteit. Wat betekent deze 'niet-tweeheid' en op welke wijze kan zij in het eigen werk en in de organisatie doorwerken? Deze vragen staan in dit boek centraal.

De auteurs vertellen over de aard en mogelijkheden van de gerichtheid op non-dualiteit in het leidinggeven vanuit verschillende invalshoeken. Zij zijn allen geïnspireerd door de vreugde en schoonheid van non-dualiteit en door de mogelijkheid dat deze zich in de werkomgeving verspreidt door een non-duale instelling van leidinggevenden. Vanuit hun ervaring en inzicht laten zij zien dat veel problemen in relatie tot het werk en tussen medewerkers, in de interne organisatie en externe contacten verdwijnen als de scheidingen worden opgeheven. Zij hopen dat dit boek een groter inzicht geeft in de aard van non-duale heelheid in het management en dat deze heelheid ook anderen zal inspireren om haar te bevorderen.

Met bijdragen van: Paul de Blot SJ, Wilfried Claus, Teun Hardjono, Lars Overhaus, Douwe Tiemersma, Arun Wakhlu en Johannes Witteveen.

Specificaties

ISBN13:9789077194058
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:140
Druk:1
Verschijningsdatum:21-8-2008
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

1.0 van de 5
1 stem
0
0
0
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Paul de Blot

Paul de Blot is in 1924 geboren en opgegroeid in Indonesië. Na vijf jaar concentratiekamp werkte hij als chemisch technoloog voor de opbouw van de industrie in West Java. In 1948 werd hij Jezuiet en werd voorbereid om aan de opbouw van Hiroshima te werken. Door de politieke omstandigheden kwam hij in Indonesië in het universitair onderwijs voor filosofie en ecologische technologie. Daar werkte hij ook voor de slachtoffers van de mislukte communistische Coupe van 1965. In 1979 kwam hij op de Business Universiteit Nyenrode, waar hij in 2006 hoogleraar werd in Business Spiritualiteit. Hij studeerde in Indonesië, Duitsland en Nederland filosofie, theologie, fysica, psychologie, spiritualiteit en Indonesische staatsleer en politiek. Op Nyenrode promoveerde hij op de thesis “Vernieuwing van organisaties in een chaotische omgeving door vernieuwing van de mens”.

Andere boeken door Paul de Blot

Over Teun Hardjono

Sinds 1998 is Teun Hardjono parttime hoogleraar Kwaliteitsmanagement en Certificatie aan de RSM (Rotterdam School of Management) Erasmus University Rotterdam. Tevens staat hij in het Corporate Social Responsibilty Executive Programma van de Erasmus School of Accounting en Assurance. Hardjono is voorzitter van de Examencommissie van de RSM. Daarnaast had en heeft Hardjono nog tal van nevenfuncties. Zo was hij negen jaar lid van de Accreditatie Commissie van de Raad voor Accreditatie en nog altijd lid van de Raad van Toezicht van de Examenkamer, lid van de Klankbordgroep Levensbeschouwing en Ondernemen van het VNO-NCW , fellow van het Wetenschappelijke Instituut van het CDA en voor het CDA gemeenteraadslid in Gouda. Daarnaast is Hardjono sinds 2011 directeur bij CSR Academy. Dit is een organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de wereld van morgen. De essentie van CSR-Academy is; 'Empowering people for a better society.'

Andere boeken door Teun Hardjono

Inhoudsopgave

Douwe Tiemersma - Voorwoord

Korte aanduiding van de hoofdstukken

Douwe Tiemersma - De doorbreking van dualiteit in het management
Arun Wakhlu - Non-dualiteit, wholesome leadership en de actuele uitdagingen
Wilfried Claus - Wholesome leadership: het dagelijkse zoeken naar vreugde, vrede en welvaart
Teun Hardjono - Non-duale eenheid als principe voor het inrichten van organisaties
Paul de Blot SJ - Is vernieuwing mogelijk in het spanningsveld van de dualiteit? Op zoek naar de spirituele kracht van de organisatie
Johannes Witteveen - Management en de spiritualiteit van eenheid
Lars Overhaus - Niet-regelen op een zeilschip: een ervaringsverslag
Douwe Tiemersma - Non-dualiteit op de werkvloer

Personalia
Uitgeverij Advaita Centrum
Het Advaita Centrum

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Management & non-dualiteit