Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Foundation of IT Service Management op basis van ITIL 5e druk

Paperback Nederlands 2006 9789077212714
10
Voormalig top 10Totaal 3 dagen
EvergreenTotaal 406 dagen
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

IT Service Management is de afgelopen jaren wereldwijd uitgegroeid tot een erkend vakgebied. Organisaties zijn inmiddels zo afhankelijk van de automatisering van grote delen van hun bedrijfsprocessen dat de kwaliteit van de IT-dienstverlening en de afstemming van die dienstverlening op eisen van de organisatie een zaak van levensbelang is geworden.

Het door ITSMF uitgegeven 'Foundation of IT Service Management op basis van ITIL' is inmiddels in Nederland hét standaardwerk voor een grondige kennismaking met het vakgebied. Het is zowel een overzichtelijke introductie op de boeken uit de IT Infrastructure Library (ITIL) als een studieboek ter voorbereiding op het EXIN-examen voor het Foundation Certificate in IT Service Management.

In deze nieuwe uitgave is een schat aan praktische ervaring verwerkt die door de redactie kon worden ingebracht. Het boek is nu afgestemd op de actuele teksten van de OGC-uitgaven Service Support en Service Delivery. Dankzij de samenwerking tussen EXIN en ITSMF is de redactie er in geslaagd om de tekst optimaal te laten aansluiten bij de eisen voor het ITIL Foundation examen.

Nieuw in deze uitgave zijn een hoofdstuk over het ITIL Foundation examen, met 30 uitgewerkte voorbeeldvragen en een hoofdstuk met een voorbeeldcase. En met het nieuwe trefwoordenregister is de bruikbaarheid als naslagwerk nog aanzienlijk verbeterd.
Bij alle aanpassingen en vernieuwingen zijn echter de belangrijkste uitgangspunten voor het boek hetzelfde gebleven. Het boek biedt een actuele inleiding op het dynamische vakgebied van IT Service Management en is als zelfstandig studieboek te gebruiken. Het pretendeert echter niet op alle vragen uit de veelzijdige praktijk van IT-beheer een kant en klaar antwoord te hebben. Ook deze editie van het boek nodigt uit tot discussie en vergelijking van 'best practice' met de eigen ervaringen.

Dit boek voorziet ongetwijfeld in een grote behoefte en verdient het om niet alleen gelezen en bestudeerd te worden, maar vooral ook, met wijsheid, gebruikt te worden in de praktijk.

Specificaties

ISBN13:9789077212714
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:275
Druk:5
Verschijningsdatum:20-7-2016
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Lezersrecensies

3.6 van de 5
8 stemmen
0
6
1
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jan van Bon

Jan van Bon studeerde in 1979 af als biomathematicus, waarna hij als onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen verschillende projecten voor de overheid uitvoerde. Vanaf 1989 begon hij zijn loopbaan in de automatisering met de invoering van processen bij PTT Post, en later bij PTT Telecom (IPW) en Unisource Information Services. Vanaf het begin van de jaren negentig was hij nauw betrokken bij de ontwikkeling en verspreiding van kennis op het gebied van IT-management. In 1993 was hij één van de initiatiefnemers van het IT Service Management Forum in Nederland (ITSMF), en mede verantwoordelijk voor het professionaliseren van de vereniging. Voor ITSMF-International was hij jarenlang de trekker van de mondiale publicatiecommissie. Ook organiseerde hij voor diverse partijen tientallen seminars, symposia en congressen over beheer-relevante thema's. In 1996 nam hij het initiatief tot het opstellen van een Compendium IT Beheer. Dit initiatief werd uitgebouwd tot het IT Beheer Jaarboek, een reeks die verscheen van 1997 tot 2008. In totaal produceerde hij als hoofdredacteur ruim 70 boeken over IT-managementvraagstukken, met een grote internationale groep auteurs en reviewers. Sinds 1996 is hij ook de hoofdredacteur van de ITSM Portal, een internationaal kennisplatform waarmee tot op de dag van vandaag velen worden voorzien van informatie over actuele IT-managementvraagstukken.

Andere boeken door Jan van Bon

Inhoudsopgave

Colofon
Wijzigingen bij de vijfde druk
Voorwoord
Dankwoord


Inleiding
1. De achtergrond van IT Service Management
2. Inleiding ITIL

Service support
3. Incident management
4. Problem management
5. Configuration management
6. Change management
7. Release management
8. Service desk

Service delivery
9. Service level management
10. Financial management for IT services
11. Capacity management
12. IT-service continuity management
13. Availability management
14. Security management
15 De ITIL kwalificatiestructuur van IT Service Management
16 CASE: de Koene Koerier


A. Cross references
B. Bronnen
C: Gebruikte acronymen

Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Foundation of IT Service Management op basis van ITIL 5e druk