Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

15 Praktijkverhalen over kennismanagement

Gebonden Nederlands 2009 9789077252086
Niet leverbaar.

Samenvatting

Dit boek bestaat uit een collectie van 15 van die verhalen. Zij geven een beeld van de ervaringen, successen, uitdagingen, dilemma's en trends van kennismanagement in de praktijk bij Allen & Overy, Deloitte, Gemeente Amsterdam (ProjectManagement Bureau), Getronics Consulting, GGZ Delfland, ICIM OD, ING, Kennisland, KMPG Meijburg, McKinsey, het Ministerie van Financiën, Politieacademie, Shell, Strukton.

Daphne Depassé en Erwin la Roi hebben expliciet gekozen voor de persoonlijke verhalen, omdat die verbinden, betekenis en context geven, inspireren en motiveren, in beweging zetten en concreet kunnen maken wat abstract is, óók datgene wat nogal eens ongrijpbaar blijft, zoals organisatiecultuur en gedrag. Daniëlle van der Schans zorgde met haar foto's voor een extra persoonlijke touch.

Het resultaat mag er zijn: vijftien ervaringsverhalen die een mix laten zien van benaderingen en vertellen over sociale, organisatorische en technologische aspecten: over cultuur, mensen, middelen, processen, instrumenten en ICT tools.

Het is een boek, zoals Mathieu Weggeman in zijn woord vooraf zegt, 'voor iedereen die nieuwsgierig is naar hoe andere organisaties kennismanagement 'doen'. Het maakt je wijzer, het inspireert en voor je het weet, ben je er zelf mee aan de gang.'

Specificaties

ISBN13:9789077252086
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:4
Uitgever:Essentials
Druk:1
Verschijningsdatum:16-6-2009
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

15 Praktijkverhalen over kennismanagement
Carla Verwijs | 25 januari 2010
In de loop van de jaren heb ik heel wat over kennismanagement gelezen. Echt nieuwe ideeën kom ik daarom niet veel meer tegen. Verhalen uit de praktijk daarentegen blijven boeien. Ze laten vaak zien dat het niet zo eenvoudig is om kennismanagement succesvol in te voeren. Ook laten ze zien dat elke organisatie weer anders is en om een andere aanpak en initiatieven vraagt. Je kunt successen uit de praktijk dus meestal niet een-twee-drie invoeren in de eigen organisatie, maar ze vormen wel een geweldige bron van inspiratie. '15 Praktijkverhalen over kennismanagement' van Daphne Depassé en Erwin la Roi zijn dus vijftien inspiratiebronnen voor kennismanagers.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Daphne Depassé

Daphne Depassé helpt met (complexe) vraagstukken op het gebied van kennis, leren, informatie en innovatie. Zij is auteur van de boeken ’15 praktijkverhalen over kennismanagement’ en ‘Factor K. How to make knowledge work’. En ghostwriter. Ze is founder van Plan B (een methodiek voor het ontwerpen van slimme oplossingen) en oprichter van de Boosting Board: een ‘denktank’ die zich vrijwillig inzet voor organisaties, overheid en teams met maatschappelijke of maatschappelijk relevante vraagstukken. Ook zet zij zich in voor het hoger onderwijs; zij is bestuurslid van de VUCA Academy.

Andere boeken door Daphne Depassé

Over Erwin la Roi

Erwin la Roi is eigenaar van Hatch. Hij startte in 1992 - tijdens zijn opleiding Business Information in Deventer - zijn eigen bedrijf, dat desk research uitvoerde voor zakelijke dienstverleners. In 1994 was hij de eerste in Nederland die (gepersonaliseerde) digitale knipselkranten op de markt bracht. Vanaf 1998 richt hij zich – met Hatch - op de werving & selectie van informatieprofessionals. In 1994 was Erwin mede oprichter en bestuurslid van de Corporate Intelligence Society en bestuurslid van de NVB en de stichting Informatie in Bedrijf. Hij is tevens bestuurslid van het VOGIN Fonds: een subsidieverstrekker voor innovatieve ideeën binnen de Informatie industrie. Erwin is tevens assessor voor de Hogeschool van Amsterdam (instituut Media, Informatie en Communicatie) en geeft regelmatig gastcolleges op diverse hogescholen en universiteiten. Tevens was hij - tot 2012 - bestuurslid van beroepsvereniging Prissma.

Andere boeken door Erwin la Roi

Inhoudsopgave

Verantwoording

Woord vooraf

Inleiding

Deel I - Sociaal (mensen/cultuur)

Evert Jagerman (McKinsey & Company):
Kleine stappen in ruimte en vrijheid

Herman van Vliet en Niko Koers (PMB, gemeente Amsterdam):
Sturen op cultuur

Mikis de Winter (ministerie van Financiën):
Kennis, daar zitten twee benen onder

Pascal Claeys (Deloitte) :
Kennismanagement vanuit gedragsbenadering

Deel II - Organisatie, processen en technologie.

Agatha Zweers (Strukton):
De omslag - van documenten naar mensen

Janet Ganzeveld (KPMG Meijburg & Co):
Succesvol kennismanagement door duidelijke regels en procedures

Daan Boom (ICIMOD):
Een geïntegreerd kennismanagement-framework op drie pilaren

Mark Gellevij (Politieacademie):
Verbinding met de praktijk

Deel III - Vreemde eenden

Gerhard Ockeloen (GGZ Delfland):
Kennis en kunde als uitgangspunt bij de organisatieverandering

Joeri van den Steenhoven (Kennisland):
Denken, doen en leren

Deel IV - Sociale media

Mireille Jansma en Jurgen Egges (ING):
Connect - connect - connect

Arjan van Unnik (Shell):
Ask - Learn - Share

Mart van de Kerkhof (Allen & Overy LLP):
Communicatie is de sleutel tot effectief kennismanagement

Ronald Groenendijk (Getronics Consulting):
Connect - Share - Discover

René Jansen (Winkwaves/UvA):
Kijken naar de werkelijke wereld

Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        15 Praktijkverhalen over kennismanagement