Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Hollandse Meesters in Management: de ideeën van Manfred Kets de Vries over leiderschap

Audio-cd Nederlands 2006 9789077387207
Niet leverbaar.

Samenvatting

Manfred Kets de Vries heeft een achtergrond in zowel de psychoanalyse als bedrijfskunde. Hij ontwikkelde in de loop der jaren een volstrekt originele visie op leiders en leiderschap. Hoe wordt men een leider en wat gebeurt er met iemand die eenmaal leider is? Wat gaat er in zijn of haar psyche om? Het zijn vragen die hem al decennia lang boeien.

Naast zijn boeken, die in vele talen werden vertaald, heeft hij meer dan 200 bijdragen geschreven in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften en werd een aantal van zijn vele praktijkstudies bekroond.

De redactieleden Ronald Buitenhuis en Marike van Zanten zijn samen met Harry Starren verantwoordelijk voor de inhoud van de reeks. Na uitgebreide bestudering van alle boeken van Manfred Kets de Vries hebben zij de belangrijkste ideeën over leiderschap van Manfred Kets de Vries geselecteerd en kernachtig samengevat.

Kets de Vries adviseert grote, internationaal opererende organisaties en - belangrijker nog - hun leiders. Hij bekleedt de leerstoel voor 'Leadership Development' aan de Insead Business School in Fontainebleau in Frankrijk en geeft daar tevens leiding aan het Insead Global Leadership Center.

Specificaties

ISBN13:9789077387207
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-cd
Aantal pagina's:67
Druk:1
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

Hollandse Meesters in Management: de ideeën van Manfred Kets de Vries over leiderschap
José Otte | 5 maart 2010
Het INSEAD Global Leadership Centre (IGLC) werd door Professor Manfred Kets de Vries opgericht en hij werkt daar momenteel als directeur. Het IGLC heeft duizenden executives geholpen om hun effectiviteit te vergroten in zowel hun samenwerking met collega's en cliënten als hun met aandacht voor hun eigen professionele en persoonlijke aspiraties. In 'De ideeën van Manfred Kets de Vries over leiderschap' neemt Harry Starren van De Baak ons mee aan de hand langs een groot aantal boeken van in dit geval Manfred Kets de Vries.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Harry Starren

Harry Starren (1955) studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht en politicologie/bestuurskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Harry Starren was algemeen directeur van de Baak, Management Centrum VNO-NCW. Daarnaast is hij actief als trainer, docent en adviseur, met name op het gebied van het management van professionele organisaties. Harry Starren was presentator van het TELEAC/NOT televisieprogramma Grootmeesters in Management. Van zijn hand verscheen een boek onder dezelfde titel. Hij presenteert tevens de 10-delige audio cd-reeks Hollandse Meesters in Management. Hij publiceerde daarna een tweede boek: De 21 geboden van modern leiderschap, dat hij samen schreef met Twan van de Kerkhof. Sinds een aantal jaar verzorgt hij een interviewprogramma voor BNR Nieuwsradio.

Andere boeken door Harry Starren

Over Ronald Buitenhuis

Na de School voor de Journalistiek en een periode als freelance journalist heeft Ronald Buitenhuis enkele jaren bij een persbureau in Oost-Nederland gewerkt. Daarna was hij (eind)redacteur bij het Kluwer-tijdschrift ELAN, vakblad voor Directeuren en Commissarissen. Eind jaren negentig is het vaste dienstverband ingeruild voor zelfstandig ondernemerschap, onder meer met freelance (beurs)verslaggeving voor Business Update; het eerste beursprogramma op de Nederlandse televisie. Een logische vervolgstap was het freelance-eindredacteurschap bij RTL Z. De laatste jaren is geschreven pers de hoofdmoot van zijn activiteiten. Vaktijdschriften, kranten, boeken, interne communicatie... 

Andere boeken door Ronald Buitenhuis

Over Marike van Zanten

Marike van Zanten (1961) is financieel-economisch journalist. Ze publiceerde de afgelopen jaren onder meer in Communicatie, ELAN, Het Financieele Dagblad, Intermediair, Management Scope en Slow Management over corporate governance, management, strategie & leiderschap en gender diversity. Zo is ze samen met Jos van Hezewijk verantwoordelijk voor de 'Top 50 machtigste vrouwen' in het blad Management Scope. Ook is ze redacteur van het e-zine Governance Update. Na haar studie Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, die ze in 1988 cum laude afrondde, was ze een jaar lang werkzaam bij Sijthoff Pers. Vervolgens was ze van 1991 tot en met 2002 verbonden aan ELAN, magazine voor directeuren en commissarissen, voor ze zich in 2003 zelfstandig vestigde.

Andere boeken door Marike van Zanten

Inhoudsopgave

1. Introductie
2. Wie is Manfred Kets de Vries?
3. De essentie van het denken van Manfred Kets de Vries
4. De neurotische organisatie
5. Opvolgingsdrama's
6. Slechte en goede leiders
7. De authentizotische organisatie
8. De archetypen van leiderschap
9. Een karakterschets (door Harry Starren)

extra: MS Word bestand met de integrale tekst

de speelduur is ongeveer 1 uur.

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hollandse Meesters in Management: de ideeën van Manfred Kets de Vries over leiderschap