Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ik was een schaap

Paperback Nederlands 2011 9789077432426
Verkooppositie 1354
Dit artikel is niet leverbaar.
19,99

Samenvatting

Jef Staes neemt u mee in een uitdagend verhaal over Schapen en Smarts. Het is een verhaal over hoe we als mens kunnen veranderen in een passieloos Schaap of een gepassioneerde Smart. Het onderwijs en organisaties zijn erin geslaagd om ganse generaties leerlingen en medewerkers te veranderen in passieloze, pensioenzoekende schapen.

Hoe is het zo ver kunnen komen? Het ligt allemaal aan de boekdrukkunst! Een van de grootste ontdekkingen uit onze geschiedenis heeft ervoor gezorgd dat onze organisaties onvoldoende innovatief vermogen hebben, onvoldoende competitief zijn en niet duurzaam kunnen innoveren.

'Ik was een schaap' neemt u mee in een confronterend pleidooi voor één van de meest ingrijpende veranderingen in de organisatie van onderwijs en ondernemingen, het verwijderen van omheiningen: diploma's, functies en pensioenen. Een bedreiging voor velen, maar een opportuniteit voor degenen die geen schaap meer willen zijn. En daar bent u toch ook bij?

Specificaties

ISBN13:9789077432426
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:24-1-2018

Expertrecensies (1)

Richard van der Lee | 2 mei 2012
Een pareltje! Glanzend en intens. Het boek 'Ik was een schaap' van Jef Staes is een boek naar mijn hart. In sneltreinvaart beschrijft de auteur de belemmeringen die het losmaken van passie en talent in de weg staan. Dit met de gevolgtrekking dat de gemiddelde organisatie bestaat uit een structuur van statische hekken, waarbinnen de makke schapen zich mogen bewegen.Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jef Staes

Jef Staes is zelfstandig trainer en architect op het gebied van lerende en innovatieve organisaties. Gebaseerd op een loopbaan als software ingenieur, training manager en Corporate Learning Office, specialiseert hij zich in cultuurveranderingsprocessen en de impact hiervan op medewerkers, managers en topmanagers. Hij is gastdocent aan verschillende managementscholen, zoals Vlerick Leuven Gent Management School en UAMS University Antwerpen Management school. Zijn belangrijkste project op dit moment is de uitbouw van het Engine of Innovation® Consortium.

Andere boeken door Jef Staes

Inhoudsopgave

Waarschuwing
Voorwoord
Story Line

Deel I - Lammerend onderwijs
1. Het Machtsdefect
2. Het Machtsdefect van 2D-leerkrachten
3. Smarting
4. Het Machtsdefect van 2D-gediplomeerden
5. Diplomavrij onderwijs

Deel II - Schaaphoedende organisaties
6. Werken binnen een omheining
7. Rolgericht werken in de wereld

Deel III - Iedereen held
8. Waarom zou je 3D-Smart willen worden?
9. Self-leadership
10. Self-casting en Self-informing
11. Self-empowerment

Besluit - Neem je vrijheid

3 Boeken, 1 Mindmap

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ik was een schaap