Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Praktisch Handboek Voedselbossen

Ontwerp, aanleg en onderhoud van een eetbare bostuin

Gebonden NL 2018 9789077463352
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

‘De vertaling van dit complete en praktische standaardwerk komt als geroepen. Het aantal voedselbosbouwers in Nederland groeit in rap tempo! Dagelijks krijgen wij vragen als ‘We hebben een stuk land van 1 hectare en willen een voedselbos aanleggen, waar moeten we beginnen?’
Hoe fijn is het om een lekker handboek te kunnen aanbevelen waar mensen echt zelf mee aan de slag kunnen om een voedselbos te ontwerpen en aan te leggen!’
Stichting Voedselbosbouw Nederland, www.voedselbosbouw.org

Voedselbostuinieren is een inspirerende manier om eetbare gewassen te verbouwen – waarbij de natuur de kans krijgt om het meeste werk te doen. De groeiwijze van jong, open, natuurlijk bos wordt nagebootst, met een grote diversiteit aan meerjarige gewassen in groeilagen van verschillende hoogte. Een weldoordacht ontwerp leidt ertoe dat er weinig aanleiding is tot bodemomkering, onkruid wieden of plaagbeheersing. Door een zorgvuldig afgestemde soortenkeus wordt een gezond en veerkrachtig systeem gevormd waarin het bodemleven zich herstelt en de bodemvruchtbaarheid op natuurlijke wijze in stand wordt gehouden.

Voedend en weldadig als natuurlijke leefruimte voor mensen, vogels, insecten en andere dieren en een genot voor alle zintuigen.

In Praktisch Handboek Voedselbossen lees je alles wat je moet weten, voor de herbestemming van je achtertuin of de inrichting van een groter perceel. Met adviezen over planning, ontwerp (toegepaste permacultuur principes), aanplant en onderhoud. Ook worden ruim 450 geschikte gewassen besproken voor de diverse groeilagen - vrijwel allemaal eetbaar en een vitale verrijking van het menu met tal van onbekende smaken.

Specificaties

ISBN13:9789077463352
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:384
Uitgever:Schildpad Boeken
Verschijningsdatum:27-12-2018

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktisch Handboek Voedselbossen