Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Leef! Zingeving, zelfreflectie & levenskunst

Een dialogische benadering

Gebonden Nederlands 2009 9789077983478
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Bewust stilstaan bij onze eigen, persoonlijke zingeving - hoe het mij vergaat te midden van de vele, ingrijpende veranderingen op allerlei terreinen in onze samenleving - is een activiteit die we volgens Joep Wijsbek regelmatig moeten beoefenen. Het helpt ons in deze tijd van dynamiek en turbulentie de balans in onszelf te bewaren. Zo'n regelmatige zelfreflectie past ook in de hedendaagse filosofie van de levenskunst. Een belangrijk uitgangspunt in deze filosofie is dat mensen tegenwoordig, in de context van onze huidige postmoderne samenleving, steeds meer over de ruimte beschikken om vorm te geven aan hun eigen leven.

Wijsbek beschrijft een methodiek die hij gedurende de afgelopen tien jaar heeft ontwikkeld om op een praktische manier aan deze zelfreflectie diepgang te geven. In zijn benaderingswijze heeft hij de logofilosofie, de waarderingstheorie en de theorie van het dialogische zelf, geïntegreerd in een samenhangend concept. Uitmondend in een concrete, werkbare aanpak. De verbinding tussen de zienswijze van Viktor Frankl en die van Hubert Hermans is voor de dagelijkse praktijk van ons leven van grote betekenis. Niet alleen op individueel niveau, maar ook op organisatieniveau en maatschappelijk niveau. De Zelfkonfrontatiemethode (ZKM) als methode met in het verlengde daarvan de hierop gebaseerde, door hem in de afgelopen jaren ontwikkelde varianten ZKM-Organisatie, de ZelfReflector en de (dialogische) methodiek Reflect-on vormen daarbij een waardevol hulpmiddel.

Specificaties

ISBN13:9789077983478
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:157
Druk:1

Expertrecensies (1)

Leef!
Ben Kuiken | 6 augustus 2009
In het boek Leef! Zingeving, zelfreflectie & levenskunst probeert filosoof en psycholoog Joep Wijsbek de lezer te helpen antwoord te vinden op de grote vraag van het leven: wat is de zin van mijn bestaan? Hij maakt het de lezer niet gemakkelijk, maar dat is niet erg, want alles van waarde, kost nu eenmaal moeite.Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

podcast
Joep Wijsbek over zelfreflectie
Ben Kuiken 17 september 2009 ‘Mensen lopen het gevaar om zich te laten meeslepen. Ze worden dan op een gegeven moment wakker en denken: Oei, waar ben ik terecht gekomen.’ Daarom pleit Joep Wijsbek voor meer zelfreflectie. Hij schreef hier ook maar meteen een boek over: Leef! Zingeving, zelfreflectie & levenskunst. M&L spreekt met hem over zelfreflectie, levenskunst, en de ideeën van psychiater Viktor Frankl over vrijheid.
Alle interviews en artikelen (1)

Over Joep Wijsbek

Joep Wijsbek is bestuursvoorzitter van Medina. Hij heeft filosofie en psychologie gestudeerd en een ruime ervaring in het bedrijfsleven als bestuurder, ondernemer, manager en consultant. Vanuit zijn eigen adviespraktijk begeleidt hij mensen en organisaties die behoefte hebben aan een intensieve zelfreflectie.

Andere boeken door Joep Wijsbek

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding
Zingeving
Waarderen
Overeenkomsten en verschillen
Een samenhangende visie op de menselijke persoonlijkheid
Verbinding met de praktijk
Zelfreflector zingeving
Geraadpleegde literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leef! Zingeving, zelfreflectie & levenskunst