Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Blended coaching

Organisatievernieuwing door sociaal leren

Ingenaaid Nederlands 2010 9789077983508
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

In 'Blended coaching' beschrijven de auteurs hun ervaring met het nieuwe leren. Ook wel sociaalconstructivisme genoemd, want het gaat tegenwoordig om subjectieve kennis en ook om leren in plaats van onderwijzen. We willen niet dat anderen ons vertellen hoe we iets moeten doen, we willen de ervaring zélf opdoen.

'Blended coaching' is een mix van methodieken die leidt tot een meetbare ontwikkeling bij mens en organisatie; optimaal gebruikmaken van de combinatie van een digitale leeromgeving, klassikale sessies en coaching-on-the-job met veel aandacht voor het monitoren van de vooruitgang. Coachen en trainen op maat. Hierbij staat learning by doing centraal, waardoor de deelnemers meer inzicht krijgen in de eigen persoonlijkheid en in het bedrijf en zijn context.

Met 'Blended coaching' is de totale intensiteit waarmee de deelnemers met de lesstof te maken hebben veel groter dan alleen met klassikale trainingen. In plaats van enkele dagen klassikaal trainen wordt het programma uit elkaar getrokken tot enkele maanden. Gedurende deze hele periode worden overzichtelijke informatieblokken aangeboden. Hierdoor overzien deelnemers de kennis beter en ervaren ze minder piekbelasting.

Gedragsverandering heeft tijd nodig. Bij 'Blended coaching' worden deelnemers gedoseerd door het leerproces geleid. Daardoor is er ruimte om de aangeboden leerstof te absorberen en toe te passen en is de kans op ontwikkelen en beklijven vele malen groter.

Specificaties

ISBN13:9789077983508
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:128
Druk:1
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Expertrecensies (1)

Blended coaching
Marianne Eussen | 13 juli 2010
Onze multimediale wereld, waarin mensen meerdere kanalen tegelijkertijd gebruiken om informatie te vergaren, vraagt om een gecombineerde aanpak bij leren. Naar analogie van het concept 'blended learning' uit 2000, verwerken Aldert van Buuren en Rob Remie dit idee in hun boek 'Blended coaching'.
Lees verder

Lezersrecensies

2.5 van de 5
2 stemmen
0
1
0
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Inleiding
Leeswijzer

1. Organisatieontwikkeling
2. Wat is blended coaching?
3. Blended coaching in de praktijk
4. Workshops als interventie
5. Nationale en internationale snelgroeiers en reorganisaties
6. ICT en verandertrajecten
7. Overheid en budgetsturing
8. Blended coaching consultancy, een virtuele organisatie?
9. Introductie organsiatie-ontwikkelmeter
10. Afsluiting

Nawoord
Mede-ontwikkelaars
Auteurs en meemakers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Blended coaching