Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Het waarderend werkboek

Appreciative inquiry in de praktijk

Gebonden Nederlands 2011 9789078440505
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 1177Hoogste positie: 18
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit praktische werkboek hoort bij het leerboek 'Waarderend Organiseren'. Het staat vol met praktische schema's, oefeningen en tips voor het toepassen van Appreciative Inquiry (waarderend organiseren).

Na de verschijning van het leerboek Waarderend Organiseren: co-creatie van duurzame verandering, over Appreciative Inquiry, ontstond al snel de behoefte aan een meer praktische uitleg van de ze relatief jonge veranderkundige methode. Dit werkboek is een receptenboek met daarin principes en de praktische toepassing van de methode, en dus een logisch vervolg op het eerste boek.

De auteurs willen met dit boek de methode toegankelijk maken voor organisaties die te maken hebben met veranderingsprocessen. Verschillende practitioners van Appreciative Inquiry hebben een bijdrage geleverd in de vorm van hun favoriete AI-techniek. Hiermee krijgen de inhoudelijke hoofdstukken over de procesfasen van Appreciative Inquiry een extra dimensie en wint het boek aan variëteit.

Het voorwoord is geschreven door dr. Ben Tiggelaar; zijn credo "dromen, durven en doen" sluit zeer goed aan op het waarderend gedachtegoed van Appreciative Inquiry.

In het boek vindt u onder meer:
·een uitleg over de vijf stappen van het proces rond Appreciative Inquiry
·het toepassen van Appreciative Inquiry bij (waarderende) intervisie
·werken met beelddenken
·het vertellen van verhalen
·het inzetten van waarderend organiseren bij verschillende bedrijven en instanties (bijvoorbeeld ROC's of multinationals)

Het boek is fraai uitgevoerd, full color met heel veel schema's en praktijkvoorbeelden. De illustraties zijn van Luuk Poorthuis, die ook de bijzondere voorkant ontwierp.

Een must-have voor de veranderkundige en al diegenen die zich bezighouden met de methode Appreciative Inquiry!

Specificaties

ISBN13:9789078440505
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:360
Druk:1
Verschijningsdatum:31-1-2019
Hoofdrubriek:Advisering
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Het waarderend werkboek
Nico Jong | 24 april 2012
Lekt je energie weg door telkens opnieuw op zoek te moeten naar problemen en hun oplossingen? Wil je veranderen op een manier waar je juist energie van krijgt? Ga dan aan de slag met Appreciative Inquiry. Na Waarderend organiseren, de eerste Nederlandstalige introductie in de theorie en methoden van Appreciative Inquiry (zie elders op deze site) is er nu ook een werkboek om zelf in de praktijk mee aan de slag te gaan: 'Het waarderend werkboek' van Robbert Masselink en Jelmer Ijbema.
Lees verder
recensie
Het waarderend werkboek
José Otte | 23 september 2011
'Het waarderend werkboek' is het nieuwste Nederlandse boek over Appreciative Inquiry (AI). Masselink (bekend van 'Waarderend organiseren' en IJbema schreven vooral een doe-boek, bedoeld voor de consultant en trainer die met AI werkt.
Lees verder
recensie
Het waarderend werkboek
Amber Zwartbol | 19 september 2011
'Het waarderend werkboek' is zo'n boek dat je niet meer wilt wegleggen wanneer je er aan begonnen bent. Robbert Masselink en Jelmer IJbema gaan verder waar Masselink met 'Waarderend organiseren' is gestopt en maken de overgang naar de praktijk van appreciative inquiry (AI). Met 'Het waarderend werkboek' heb ik een inspirerend en praktisch werkboek in handen dat mij uitnodigt om elke dag weer een nieuwe oefening in te zetten.
Lees verder

Lezersrecensies

3.6 van de 5
5 stemmen
2
2
0
0
0

Over Robbert Masselink

Robbert Masselink adviseert en ondersteunt directies, (management)teams en veranderkundige begeleiders bij strategie-, team- en organisatieontwikkeling. Ontwikkeling en verandering gaan in zijn beleving om het vormgeven van nieuwe verhoudingen ten opzichte van jezelf, elkaar en onderwerpen die in conversaties spelen. Appreciative inquiry past daar als veranderfilosofie en aanpak goed bij en reikt waardevolle handvatten aan om onderzoek, dialoog en actie te organiseren. Hij is initiatiefnemer van het AI Gilde, spreekt en publiceert frequent over appreciative inquiry en is eindredacteur van ‘Veranderen met appreciative inquiry’.

Andere boeken door Robbert Masselink

Inhoudsopgave

Waarom waarderen…?

1. Appreciative Inquiry in kort bestek
2. Definefase: een goed begin is het halve werk
3. Discoveryfase: waarderende verhalen vertellen
4. Droomfase: de toekomst verbeelden
5. Designfase: de veranderingen dichterbij halen
6. Destinyfase: gecommitteerde actie
7. De cirkel is bijna rond

De waarderende benadering blijven vernieuwen
Keynote Consultancy
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het waarderend werkboek