Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Versterkende gesprekken

van monoloog naar dialoog tot multiloog emancipatoire gesprekken rond zorg en welzijn

Paperback NL 2012 9789078761310
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Versterkende gesprekken

In dit boek zijn vijf gespreksvormen samengebracht: het Socratische Gesprek, de Interculturele Dialoog, het Moreel Beraad, de Multiloog en de Eigen Kracht Conferentie. Deze gespreksvormen gaan alle uit van de eigen denkkracht van de deelnemers. Daarmee sluiten ze goed aan bij ontwikkelingen in (geestelijke) gezondheidszorg, welzijnswerk, (jeugd)hulpverlening enz., die de nadruk leggen op datgene wat mensen zelf kunnen. Begrippen als empowerment, eigen regie en eigen kracht vormen daarbij een rode draad.
Naast een beschrijving van wat een gesprekvorm inhoudt en voor wie het bedoeld is, worden in elk hoofdstuk portretten en ervaringen van deelnemers geschetst. In een afsluitend hoofdstuk worden overeenkomsten en verschillen benoemd. De beschreven gespreksvormen en uitgangspunten worden kritisch beschouwd tegen het licht van heersende ideologieën en maatschappelijke tendensen.

Het boek is geschreven voor een breed publiek. Zowel voor de geïnteresseerde deelnemer/leek als voor vrijwillige en professionele medewerker in de zorg en maatschappelijke dienstverlening. Zowel voor geïnteresseerde beleidsmakers en onderzoekers, als voor wijkagenten, personeelschefs, vakbondsleden en medewerkers van woningbouwcoöperaties. Ook, en zeker niet in de laatste plaats, is dit boek bedoeld voor studenten van (beroeps)opleidingen in de zorg, de maatschappelijke dienstverlening, het pastoraal werk, kortom voor alle sociale professionals in spe.

Specificaties

ISBN13:9789078761310
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:120
Verschijningsdatum:5-12-2012
Hoofdrubriek:Schoolboeken

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Versterkende gesprekken