Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Leiding geven aan...

Perspectieven op leren en leiderschap

Gebonden Nederlands 2015 9789079336005
Niet leverbaar.

Samenvatting

Het boek is bedoeld voor leidinggevenden in het primair en voortgezet onderwijs. Het inleidende en verbindende hoofdstuk is van AVS-voorzitter Petra van Haren. Daarnaast is er een inleiding door Jan Heijmans, vertegenwoordiger van Stichting De Brink, en Job Christians, directeur van Onderwijs Maak Je Samen.

De auteurs van de diverse hoofdstukken bieden met de verschillende bijdragen in deze unieke uitgave perspectieven op actuele thema’s. Leidinggeven aan een cultuur van vertrouwen, aan een cultuur van verandering, aan collegiaal leren, aan datagestuurd werken, in de digitale wereld, aan het leren in de klas en leidinggeven aan het onderwijs van morgen zijn de onderwerpen die de revue passeren. Deze worden belicht aan de hand van praktische voorbeelden en (wetenschappelijke) inzichten van grote denkers als Sahlberg, Fullan en Hargreaves.

Als schoolleider heb je indirect invloed op de leerling en zijn ontwikkeling, maar een directe invloed op het welbevinden en de betrokkenheid van je teamleden. Onderwijs vraag om leiderschap met lef, dat ruimte biedt en wat meer verbeelding vraagt. In dit boek beschrijven de auteurs in negen hoofdstukken, op basis van State of the art theorie, praktische tips en treffende voorbeelden, actuele thema’s waarmee schoolleiders van nu de nodige uitdagingen (kunnen) ervaren. De themakeuze is gebaseerd op alles wat de auteurs horen en proeven in hun werk als trainer, opleider of adviseur, maar is vooral ingegeven door (inter)nationale onderwijsontwikkelingen.

Specificaties

ISBN13:9789079336005
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:152
Druk:1
Verschijningsdatum:25-3-2015
Hoofdrubriek:Leiderschap, Non-profit
ISSN:

Expertrecensies (1)

Leiding geven aan...
Paul Schollaardt | 4 november 2015
Job Christians en Jan Heijmans schrijven het voorwoord van ‘Leiding geven aan …’ en hebben negen auteurs bereid gevonden een hoofdstuk te schrijven.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leiding geven aan...