Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Help! Ik ga coachen (C1)

Coach jezelf als coach. Beginselen, tips en checklists

Gebonden Nederlands 2009 9789079877027
10
Voormalig top 10Totaal 2 dagen
Evergreen764 dagen in de Top 100
Verkooppositie 1038Hoogste positie: 8
In herdruk, verwacht op 01‑11‑2021

Samenvatting

Misschien heeft u een opleiding tot coach gehad. Of coacht u al een hele tijd in de praktijk. En misschien heeft u al veel over coaching gelezen. Toch heeft u soms behoefte aan even weer wat basis. Hoe zat het ook weer, wat zijn de belangrijkste tips en valkuilen? Er is bij coaching zoveel belangrijks waar u op moet letten, dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Maar niemand wordt een ervaren coach door een boek te lezen, hoe goed dat boek ook is. Ervaring betekent doen, coachingsgesprekken aangaan en van gecoachten leren. En vooral veel missers maken, daarover reflecteren, ervan leren en weer doen. Ervaring opdoen kost tijd.
Dit 'Help!'-boekje moedigt u aan ervaringen op te doen en helpt u uw ervaring vorm te geven om een excellente coach te worden.

'Help! Ik ga coachen' komt van de auteurs die sinds 2003 de 'Scheur je los coachingskalender' voor coaches en gecoachten samenstellen. De scheurkalender met tips, inzichten, checklists en one-liners om in beweging te komen en te blijven.

In 'Help! Ik ga coachen' hebben de auteurs deze en andere inzichten geordend naar onderwerp / vraagstuk om gericht aan de slag te kunnen gaan. Ook hier is de opzet: geen dikke boeken, maar snel inzichten op een rijtje waar u vervolgens uw eigen stijl mee kunt ontwikkelen.

'Help! Ik ga coachen' is vooral een doe-boek voor als u zelf coacht of gaat coachen, als beroep, hoofdactiviteit of functie binnen een organisatie. Benut het actief en maak er uw eigen unieke denk-, doe- en naslagwerk van. Wees uw eigen coach! Veel plezier en succes!

Specificaties

ISBN13:9789079877027
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:128
Druk:3
Verschijningsdatum:5-2-2009
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
Herdrukdatum:1-11-2021

Expertrecensies (1)

Marius van Rijswijk | 15 maart 2010
Als leidinggevende wil je wellicht meer je medewerkers coachen dan ze daadwerkelijk opdrachten geven, sturen en beïnvloeden. Je wilt dat medewerkers met wat hulp meer uit zichzelf halen. Coachen is dan een manier om leiding te geven. Maar hoe doe je dat?Lees verder

Lezersrecensies

3.6 van de 5
10 stemmen
2
4
2
2
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Marijke Lingsma

Marijke Lingsma is directeur van opleidingsinstituut Coach Boulevard en wordt binnen het coachvak gezien al toonaangevend en inspirerend. Ze is auteur van diverse succesvolle boeken over coaching. Als systeemdenker kijkt ze integraal naar organisaties: naar het grotere geheel, in plaats van naar de afzonderlijke delen. Centraal staat de alledaagse interactie in het hier-en-nu. Zij gelooft in het potentieel van mensen en in hun doorlopende ontwikkeling. Coachen gaat over leerprocessen, met het accent op 'leren van en met elkaar'. Lingsma is de pionier van systeemgerichte coaching. Ze schreef er het eerste Nederlandstalige boek over: Aan de slag met Teamcoaching (1999). Hierin combineert ze de praktische systeembenadering met haar passie voor de dynamiek van leerprocessen binnen organisaties. In de zomer van 2018 verscheen een hernieuwde en uitgebreidere versie van deze bestseller. Inmiddels heeft ze diverse succesvolle coachingboeken op haar naam staan. Haar opleidingsinstituut Coach Boulevard biedt coachopleidingen, erkende leergangen Individuele Coaching, Teamcoaching en Agile-lean teamcoaching, opgebouwd uit themagerichte eendaagse modules aan. Recent zijn ook korte opleidingen aan het aanbod toegevoegd, zoals Coachend Leiderschap 3.0 en Teamcoaching in een agile omgeving. De opleidingen zijn St!R- en NOBCO-geaccrediteerd alsmede CEDEO en Post-hbo erkend.

Andere boeken door Marijke Lingsma

Over Aty Boers

Aty Boers is organisatiekundige, coach en trainer met meer dan twintig jaar ervaring in grote verandertrajecten. Ze is mede-oprichter van adviesbureau Valuebridge (2011) in Amsterdam waar zij organisaties ondersteunt bij het realiseren van betekenisvolle -identiteitsgedreven- transities. Ze ontwikkelde samen met Marijke Lingsma de post-HBO leergang Agile-lean teamcoaching waarbij haar expertise op het gebied van procesverbetering, organisatieverandering en lean en agile verbonden wordt met de principes van (organisatie)coaching en zelforganisatie. Samen schreven ze het boek ‘De 10 principes van agile-lean teamcoaching’ en ’75 werkvormen voor agile-lean teamcoaching’. Daarnaast is Aty auteur van Het BPM-Boek, De Coachingskalender en de Help Coachingsbibliotheek.

Andere boeken door Aty Boers

Inhoudsopgave

Opbouw

Ken je eigen motieven en zienswijzen als coach

Basishouding, vaardigheden en competenties

De vier succesfactoren

Start van een coachingstraject

Voortgang in een coachingstraject

Taalgebruik in een coachingsgesprek

Wat een coach een coach maakt

Beruchte valkuilen voor een (beginnende) coach

Tot slot.

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Help! Ik ga coachen (C1)