Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.
VOORDEEL - 64% korting
,

Wat zeg ik tegen Petrus? Tegeltjeswijsheden over persoonlijk leiderschap

Gebonden Nederlands 2009 9789080587731
Dit product is niet meer leverbaar
VOORDEEL - 64% korting

Samenvatting

'Wat zeg ik tegen Petrus' is een speels sprookje over de zogenaamde tegeltjeswijsheden van het leven, over leren, persoonlijk leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Perspectiefverandering staat daarbij centraal.
Het luchtige boek heeft het einde, maar vooral het leven als thema. Thöne grijpt daarbij metaforisch naar Petrus, de poortwachter van de hemel en creëert de hoofdpersoon Ruud. In zeven verschillende gedaanten komt Ruud bij de poortwachter. Petrus' taak is het intakegesprekken te houden en te inventariseren wat Ruud, in al zijn verschijningsvormen geleerd heeft van zijn doen en laten.
Bij die zo ontspannen evaluaties wordt altijd koffie of thee geschonken en Petrus geeft mee dat wij op aarde dat moment, koffie of thee drinken, heel handig als een punt van reflectie kunnen zien.
Tijdens deze koffiecoaching en theetherapie passeren onderwerpen zoals de rol en zin van boosheid, de functionaliteit van angsten, gevoel en intuïtie, bescheidenheid, aandacht voor anderen en persoonlijk leiderschap.

'Wat zeg ik tegen Petrus?' is royaal, kleurig en functioneel geïllustreerd door Claudine Boreel waardoor het alles behalve een saai boek met letters is geworden. Hoewel de van oorsprong religieuze symboliek in tekst en illustraties een rode draad vormt door het hele boek, is het beslist geen religieus werk, maar een holistische levensbeschouwing met geleende wijsheden uit verscheidene spirituele hoeken.

Voor iedereen die - op welke wijze dan ook - vol in het leven staat. Ook zeer nuttig voor mensen met leidinggevende functies.

Zie ook www.koffiecoaching.nl

Specificaties

ISBN13:9789080587731
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:120
Druk:1
Verschijningsdatum:26-9-2009

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Donatus Thöne

Donatus Thöne is coach, trainer en consultant. Hij studeerde Klinische Pedagogiek en volgde een reeks coachingsopleidingen bij onder meer Phoenix en Piet Weisfelt. Hij werkte bij Philips, Berenschot en bij Krauthammer International, waar hij partner was. Nu coacht hij individuen en teams, en geeft hij samen met Judith een bij de NOBCO geaccrediteerde Coach-de-Coach-opleiding voor managers. Samen met onder meer Mirjam en Judith organiseert hij het Coachin1Day-event. Verder geeft hij leiderschapstrainingen in Europa, Azië en Amerika, geeft hij les op het SIOO en aan Tias Business School, schrijft hij boeken en doet hij aan triatlons.

Andere boeken door Donatus Thöne

Over Claudine Boreel

Claudine Boreel (1963) is freelance illustratrice. Zij volgde een Foundation Course aan The City & Guilds of London Art School, studeerde korte tijd kunstgeschiedenis in Leiden en voltooide de opleiding Grafische en Typografische Vormgeving aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Zij is onder meer illustratrice van het boek 'Sprookjes voor managers, het voor- en doorleesboek over leren'.

Andere boeken door Claudine Boreel

Inhoudsopgave

Inleiding

Ruuds 1e leven
Ruuds 2e leven als Ruurd
Ruuds 3e leven als Rudi
Ruuds 4e leven als Rudolph-Jan

Intermezzo: hemelse intervisie

Ruuds 5e leven als Ruudje
Ruuds 6e leven als Rudolphine
Ruuds 7e leven
Nog steeds het 7e leven van Ruud

Post Scriptum

De leeswijzer
Noten
Toelichting bij de tekeningen
Verantwoording en dank
Colofon

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wat zeg ik tegen Petrus? Tegeltjeswijsheden over persoonlijk leiderschap