Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Dilemma’s van de projectmanager

Voor en door projectmanagers

Gebonden Nederlands 2014 9789081234030
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

In dit tweede boekje uit de KWD-reeks gaan we in op de dilemma’s die je als projectmanager in de praktijk tegen kan komen. KWD is specialist in senior project- en programmamanagement. Onze professionals zijn dagelijks bezig met het managen van complexe projecten in complexe organisaties. Deze complexiteit dienst zicht regelmatig aan in de vorm van dilemma’s.

En dan komen een paar ogenschijnlijk simpele vragen in beeld. Wat zijn dilemma’s? Welke kom je als projectmanager vaak tegen? Hoe los je ze op? Hoe lossen mijn collega projectmanagers ze op? Zijn er strategieën om ze hanteerbaar te maken? Op deze vragen en antwoorden gaat dit boekje dieper in.

Waarom dit boekje?
KWD Resultaatmanagement hecht veel waarde aan het delen van kennis en ervaring op het gebied van project- en programmamanagement. Dit doen we door regelmatig seminars en symposia te organiseren. Daarnaast onderzoeken we samen met bedrijven, overheidsorganisaties en universiteiten relevante vraagstukken op ons vakgebied. Vaak leiden deze onderzoeken tot praktijkgerichte resultaten. Deze kennis ontsluiten wij middels seminars, lezingen en boeken. Van daaruit is het idee ontstaan om de KWD-reeks te schrijven. Kennis, kunde en ervaringen voor en door projectmanagers! Dit boekje is deel twee in de KWD-reeks. Op onze site kun je ook de andere delen aanvragen.

Beschikbare testen!
Bij deze tweede editie heeft KWD heeft ook enkele testen ontwikkeld en beschikbaar gesteld. Lees het boek en doe deze testen zelf op www.kwdrm.nl/PMKennis.

Specificaties

ISBN13:9789081234030
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:64
Druk:3
Verschijningsdatum:10-12-2013
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:
Serie:KWD Reeks

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Fred Heemstra

Fred Heemstra is sterk in het herkennen en analyseren van problemen, in het scheiden en onderscheiden van problemen en symptomen. Hij heeft ruime ervaring in het uitvoeren van risico-analyses en kwaliteitsaudits van grote, complexe projecten en heeft over deze onderwerpen een aantal boeken en vele artikelen geschreven. Hij is naast senior consultant bij KWD hoogleraar Bedrijfskunde en Informatica.

Andere boeken door Fred Heemstra

Over Arjan Jonker

Arjan Jonker is "De motor achter een project." Brengt activiteiten op gang, versnelt waar nodig en plaatst problemen in een breder kader. Analyseert hoofd- en bijzaken snel en trefzeker, heeft inhoudelijk én bestuurlijk overzicht. Werkt gestructureerd met een pro-actieve en anticiperende instelling. Hij heeft een sterke resultaatgerichtheid met een flexibele instelling die niet ontmoedigd raakt bij tegenslag.

Andere boeken door Arjan Jonker

Over Gerard Meijer

Gerard Meijer is ondernemer, doorzetter met een sterk resultaatgedreven instelling. Weet verschillende belangen op verschillende niveaus op 1 lijn te krijgen. Hij is van daaruit in staat om bedrijfsdoelstellingen om te zetten in praktische en hanteerbare acties. Gerard is vasthoudend aan rode draad. Weet mensen te binden en te enthousiasmeren.

Andere boeken door Gerard Meijer

Over Patrick van Delft

Patrick van Delft is een gedreven, pragmatische en doelgerichte projectmanager. Kan hoofdzaken van bijzaken onderscheiden. Vindt uitdaging in het vertalen van complexe vraagstukken in passende oplossingen. Weet door een eerlijke en open benadering vertrouwen te winnen bij zowel klanten, stakeholders als medewerkers. Draagt vaak creatieve oplossingen aan en legt doelstellingen en maatregelen op een begrijpelijke manier uit.

Andere boeken door Patrick van Delft

Inhoudsopgave

Over KWD

1. Projectmanagement en dilemma’s
2. Wat zegt de literatuur over dilemma’s?
3. De meest voorkomende dilemma’s van de projectmanager
4. Het doorgronden va dilemma’s: het dilemmamodel
5. Oplossingsstrategieën
6. Dilemma’s van de projectmanager: best practices
7. Wijze lessen

Bijlagen:
1. Gebruikte termen
2. Literatuurlijst
3. Publicatielijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Dilemma’s van de projectmanager