Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Trainen is een vak. Hoe? Zo!

Een vernieuwend boek over training geven

Gebonden Nederlands 2009 9789081459112
Verkooppositie 603Hoogste positie: 154
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Training en opleiden is ouderwets handwerk. Veel trainers en opleiders streven naar meesterschap. Ze zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om nòg effectiever te zijn.
Dit boek is bedoeld om professionele trainers en opleiders te ondersteunen in hun proces. Het beschrijft op een andere manier de essentiële vaardigheden en daarbij nodigt het u uit op een diepere laag uzelf als trainer en opleider te onderzoeken. Het daagt u uit om steeds een stapje verder te doen.

Het boek 'Trainen is een vak' geeft onder andere tips over uw attitude, de benadering, de opbouw en presentatie van uw training en wat u daarin kunt doen en kunt tegenkomen. De structuren en reflectie-oefeningen in dit boek zijn bruikbaar voor iedereen die met groepen werkt.

René Kuiper heeft ruim vijftien jaar ervaring als trainer en opleider van trainers. Hij gebruikt de NLP-methodiek om te onderzoeken wat succesvol is en beschrijft het resultaat daarvan in overdraagbare structuren. Daarom is dit boek zo waardevol. Het ontsluiert de geheimen van training geven. En wie wil die nou niet weten?

Specificaties

ISBN13:9789081459112
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:128
Druk:1
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Trainen is een vak. Hoe? Zo!
Jan Jacob Bos | 26 april 2010
Trainen is een vak, een vak kunt u leren. Trainen leert u wel vooral door te doe en goede feedback op uw optreden is essentieel om uzelf te verbeteren. René Kuiper geeft in 'Trainen is een vak. Hoe? Zo!' onorthodoxe tips die zowel een beginnende trainer als een ervaren rot helpt zichzelf te overtreffen.
Lees verder
recensie
Trainen is een vak. Hoe? Zo!
Anneke Dekkers | 15 april 2010
Is trainen een vak of een roeping? Is het voldoende om met veel bezieling anderen te trainen of vraagt het werk ook vakkennis? René Kuiper is er duidelijk over: trainen is een vak dat je kunt leren. Hij is een ervaren trainer bij NTI-NLP en werkt vanuit het NLP-gedachtegoed. Trainen is in zijn opvatting vooral een communicatievaardigheid. Zijn boek staat propvol NLP-inzichten, -opvattingen, -technieken, -oefeningen met behulp waarvan trainers beter hun vak kunnen uitoefenen. Of dat laatste zal slagen is maar zeer de vraag omdat Kuiper zeer veel ideeën op relatief weinig pagina's heeft gezet.
Lees verder

Lezersrecensies

4.2 van de 5
10 stemmen
4
5
0
1
0

Over René Kuiper

René Kuiper heeft ruim vijftien jaar ervaring als trainer en opleider van trainers. Hij gebruikt de NLP-methodiek om te onderzoeken wat succesvol is en beschrijft het resultaat daarvan in overdraagbare structuren.

Andere boeken door René Kuiper

Inhoudsopgave

Inleiding

Attitude van de trainer

Principes in training

De opbouw van je training

Presenteren

Interessante literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Trainen is een vak. Hoe? Zo!