Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nooit meer strategiepijn

Arrow Dynamics, een handreiking naar houdbare waarde(n) creatie

Gebonden Nederlands 2010 9789081584517
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

´Nooit meer strategiepijn´ schetst nut en noodzaak van houdbare waardecreatie. Het schetst ook de weg erheen, en het ontvouwt het kader van een humanistisch-economisch rentmeesterschap waarbinnen 'excess returns' gestalte kunnen krijgen: Arrow Dynamics. Het verbindt de aandachtige mens en de gewetensvolle organisatie met 'stretch value'.

De auteur koppelt het uitputtend benutten van het totale in de onderneming geïnvesteerde vermogen, de capital base, aan het geobjectiveerd stellen van uiterst ambitieuze doelen. Daarmee worden aard en omvang van onvermoed potentieel zichtbaar. En realiseerbaar. Nooit meer strategiepijn plaatst innovatie, rendement en strategie weer bovenaan de agenda van bezielend leiderschap. En het maakt moed en energie hanteerbaar als bouwstenen voor een verrijkende toekomst, voor mens, organisatie en maatschappij.

Specificaties

ISBN13:9789081584517
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:320
Druk:1
Verschijningsdatum:4-10-2010

Expertrecensies (1)

Nooit meer strategiepijn
Rudy van Stratum | 22 oktober 2010
Mooi dat er een nieuw boek van een Nederlandse auteur verschijnt over strategie. Mooi ook dat het een boek is met diepgang en niet zo'n hijgerig managementboekje met veel oneliners en praktische tips. Mooi ook dat het boek een eigen karakter heeft door de persoonlijke en oprechte aanpak van de auteur. Natuurlijk kan ik flauwtjes opmerken dat de gemiddelde lezer niet zit te wachten op al die persoonlijke ontboezemingen van de Leo van de Voort, maar dat doe ik niet want ik vind deze aanpak van lef getuigen. Maar is 'Nooit meer strategiepijn' inderdaad het Nederlandse antwoord op Hamel en Prahalad zoals iemand op de binnenflap opmerkt?
Lees verder

Lezersrecensies

4.1 van de 5
9 stemmen
5
2
1
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Leo van de Voort: ‘Stelselmatig onderpresteren, dat is pas onverantwoord’
Pierre Spaninks 21 april 2011 De term zesjescultuur mag dan uit het onderwijs komen, in het bedrijfsleven kunnen ze er ook wat van. Willen de financiers tien procent rendement zien? Dan proberen we daar een beetje in de buurt te komen. Een procentpuntje minder is ook geen ramp. Dan vullen we gewoon wat vacatures niet op, knijpen we onze toeleveranciers nog wat verder af, en voilà: we kunnen weer een jaartje vooruit. Als Leo van de Voort ergens een hekel aan heeft, dan is het wel aan die risicoloze manier van managen. Ondernemen wil hij het niet eens noemen. En voor consultants die daar in meegaan heeft hij al evenmin een goed woord over. Voor hem is ondernemen: tot het gaatje gaan. In zijn boek Nooit meer strategiepijn schetst hij nut en noodzaak van houdbare waardecreatie.
podcast
Leo van de Voort over strategie
Ronald Buitenhuis 13 januari 2011 In veel bedrijven zit hidden value, als ze lef hadden, zouden ze leading zijn. Om deze hidden value uit te laten komen, schreef Leo van de Voort Nooit meer strategiepijn. M&L spreekt met Van de Voort over de menselijke maat, assets oppompen en dienend leiderschap.

Over Leo van de Voort

Adviseur: strateeg, dwarsdenker, rasoptimist en waarde toevoeger Leo studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde (Nijmegen), Rechten (Utrecht) en Bedrijfskunde (MBA, Rotterdam). Hij is een strateeg met een veelzijdige werkervaring in tal van branches met evenveel professionele rollen. Als topconsultant en CFO in grotere en kleinere beursgenoteerde organisaties kent hij het (strategische) klappen van de zweep. Hij ziet als rasoptimist mogelijkheden en kansen, waar anderen zich concentreren op bedreigingen en onmogelijkheden. Hij blijft daarbij een corporate finance-man in hart en nieren, maar ook iemand met een open blik voor alle andere dimensies die zorgen voor (top-) prestaties. Want als het tussen mensen niet werkt kunnen de cijfers op korte termijn kloppen, maar wordt dit op lange termijn toch altijd zichtbaar in de kasstroom. In 2000 werd hij door het zakenblad Next! uitgeroepen tot een van de vernieuwers van het vaderlandse bedrijfsleven in de jaren ’90 (‘apostel van het aandeelhouderswaarde denken’). Leo is klankbord voor Raden van Toezicht en Bestuurders met een serieus transitieprobleem. Daarnaast is hij een veel gevraagd spreker en publicist. Zo schreef hij veelvuldig voor FD, Elsevier, FEM, Holland Management Review, Tijdschrift voor Corporate Finance en diverse kranten en tijdschriften. Leo is partner bij Fuel for Living Strategies (en Fuel Participations).

Andere boeken door Leo van de Voort

Inhoudsopgave

Inhoud
Voorwoord en erkentelijkheid
'Leestips'

1 Inleiding
2 Moreel kapitaal, en 'mindfulness & consciousness' in leiderschap en organisaties

Prelude op hoofdstuk 3, 'Barbarians at the Gate'

3 De ontdekking van Arrow Dynamics
4 Strategie en flexibiliteit: reële opties, innovatie en 'Gameswitch'-strategieën
5 Rust, ritme, ruimte en tijd: context voor ontwikkeling van Arrow Dynamics
6 De democratische onderneming: visie, aandacht en geweten gebalanceerd
7 Aandacht, geweten en leiderschap in organisaties
8 Implementatie en ontwikkelprocessen
9 Tot slot

Over consultancy
Literatuur
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Nooit meer strategiepijn