Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Flow in de zorg

Patiëntenlogistiek: niet harder, maar anders werken

Paperback Nederlands 2011 9789081665810
Voormalig top 100Totaal 30 dagen
Verkooppositie 3416Hoogste positie: 69
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Meer vraag naar service, toename van concurrentie, tekorten op de arbeidsmarkt en kostbare technologische verbeteringen vormen een nieuwe en uitdagende omgeving voor organisaties in de gezondheidszorg. Harder werken loont niet meer. Nieuwe, innovatieve methoden zijn noodzakelijk.

Vanuit deze achtergrond zijn bestuurders op zoek naar de meerwaarde van logistieke methoden in de zorg. Bieden Theory of Constraints, Lean en Six Sigma dezelfde veelbelovende resultaten als in het bedrijfsleven?

'Flow in de zorg' beschrijft op welke manier Theory of Constraints (TOC), Lean en Six Sigma de doelmatigheid, veiligheid en kwaliteit van de zorg sterk kunnen verbeteren. De kenmerken en de werking van elke methode worden helder beschreven evenals de resultaten die in Nederland tot nu toe zijn bereikt.

Een beschrijving van de overeenkomsten en verschillen laat zien dat de doelstelling van de organisatie bepalend is voor de keuze voor een van de methoden. Door TOC, Lean en Six Sigma met elkaar te combineren kunnen organisaties nog beter hun doel bereiken. Diverse combinatiemogelijkheden passeren de revue.

Het boek sluit af met een praktijkvoorbeeld in een ziekenhuis. Nadat TOC is toegepast om de ligduur significant te verlagen, wordt met Lean de belangrijkste constraints aangepakt. Deze combinatie heeft meer kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid van de zorg tot resultaat. Niet door harder, maar door anders te werken.

Specificaties

ISBN13:9789081665810
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:119
Druk:1
Hoofdrubriek:Non-profit

Lezersrecensies

4.9 van de 5
7 stemmen
6
1
0
0
0

Inhoudsopgave

1. Waarom al die aandacht van ziekenhuizen voor logistiek?
2. Theory of Constraints
3. Lean
4. Six Sigma
5. Overeenkomsten en verschillen tussen de methoden
6. Welke combinaties van methoden zijn mogelijk

Bijlagen:
- Figuren en tabellen
- Afkortingen
- Vragenlijst Nazorg
- Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Flow in de zorg